Umut Sakarya er født i Tyrkiet. Efter stor succes med traditionel dansk mad er han dykket ned i sine kulinariske rødder. Et hav af studieture og en bunke smagsnørderi på højt plan senere blander han det bedste fra det Vesten og Mellemøsten i Guldkebab på Nørrebro.
Klik på videoen og se Umut samle sin kebab trin for trin. Opskriften er under videoen.
Her får du den imponerende opskrift på Umuts kebab, tilpasset et køkken uden kebabgrill.
UMUTS SVINEKEBAB
Til 12 personer
Kebabben
1 kg svinenakke
1 kg svinefars
1 spsk. sød paprika
2 spsk. yoghurt
1 spsk. hvidløgspulver
1 spsk. kartoffelmel
1 spsk. bukkehornsfrø
1 spsk. sort peber
4 stk. fintrevne løg
2 kvist frisk timian
2 stk. æg
Chilien
1 pk. chiliflager
100 g tomatpeberpuré
1 spsk. bukkehornsfrø
2 dl olivenolie
1 tsk. salt
2 fed hvidløg
1 spsk. sort peber
Fladbrødet
500 g hvedemel
1 tsk. salt
1 dl yoghurt
1 spsk. olivenolie
1 tsk. natron
vand
Østrigsk agurkesalat
2 stk. agurk
1 dl creme fraiche 38%
1 dl yoghurt
0.5 bdt. finthakket dild
1 spsk. løgpulver
sukker, salt og peber
Mexicansk tomatsalsa
300 g tomat
1 spsk. løgpulver
1 stk. finthakket løg
saft og skal af 1 citron og 1 lime
1 dl olivenolie
1 stk. rød peberfrugt
1 bdt. koriander
salt og peber
1 dl soya
Mellemøstlig løgsalat
3 stk. rødløg
salt, peber og sumak
1 dl olivenolie
persille
Italiensk kålsalat
1 stk. fintsnittet hvidkålshoved
saft og skal af 1 citron
1 dl olivenolie
salt og peber
Libanesisk dressing
3 dl yoghurt
1 fed knust og finthakket fed hvidløg per kilo
1 dl tahin
salt og peber
Sådan gør du
Kebabben
Først skærer du dit svinekød i tynde skiver og salter det.
Herefter tilsætter du yoghurt og rører det sammen med svinefarsen samt resten af krydderierne.
Så laver du små pølser af blandingen og lægger dem fryseren og tager dem ud en halv time, inden de skal bruges.
Skær dem i tynde skiver og steg dem på en pande vej høj varme i smør og en smagsneutral olie, så varmen kan komme højt op.
Fladbrødet
Dejen skal være ret fast og hvile i en time, inden den skæres ud i boller og rulles ud til fladbrød.
Bag brødet på en tør, varm pande.
Herefter pensles fladbrødet med smør.
Saucer og dips
Hak og bland!
Retromad – De ikoniske steder
Retromad er serien, der hylder de klassiske retro-retter og tager os med til Hovedstadens ikoniske steder.
Kom med, når madblogger og journalist Niklas Roar besøger de originale grillbarer og restauranter, der har overlevet i årtier og de trendy spisesteder, som nyfortolker de evigt unge serveringer.
Sæson 1 hylder det klassiske brune grill-barkøkken, der emmer af nostalgi
Sæson 2 hylder de favoritter, vi der kom til os udefra, men nu føles danske
Læs webdokken om Niklas Roars kærlighedsaffære med det brune køkken her.
Retromad - De Ikoniske Steder - er lavet i samarbejde med Svada Film.