Kanon Kebab

Kendiskokken Umut har taget kebabben til nye højder med svinenakke og garniture fra hele verden. Lav den i dit eget køkken med opskriften her.

Umut Sakarya er født i Tyrkiet. Efter stor succes med traditionel dansk mad er han dykket ned i  sine kulinariske rødder. Et hav af studieture og en bunke smagsnørderi på højt plan senere blander han det bedste fra det Vesten og Mellemøsten i Guldkebab på Nørrebro.

Klik på videoen og se Umut samle sin kebab trin for trin. Opskriften er under videoen.

Se her hvordan Umut Sakarya samler sin innovative svinekebab i samtale med madblogger og journalist Niklas Roar.

Her får du den imponerende opskrift på Umuts kebab, tilpasset et køkken uden kebabgrill.

UMUTS SVINEKEBAB

Til 12 personer

Kebabben

1 kg svinenakke 
1 kg svinefars 
1 spsk. sød paprika 
2 spsk. yoghurt 
1 spsk. hvidløgspulver 
1 spsk. kartoffelmel 
1 spsk. bukkehornsfrø 
1 spsk. sort peber 
4 stk. fintrevne løg 
2 kvist frisk timian 
2 stk. æg 

 

Chilien

1 pk. chiliflager

100 g tomatpeberpuré

1 spsk. bukkehornsfrø

2 dl olivenolie

1 tsk. salt

2 fed hvidløg

1 spsk. sort peber

 

Fladbrødet

500 g hvedemel

1 tsk. salt

1 dl yoghurt

1 spsk. olivenolie

1 tsk. natron

vand

 

Østrigsk agurkesalat

2 stk. agurk

1 dl creme fraiche 38%

1 dl yoghurt

0.5 bdt. finthakket dild

1 spsk. løgpulver

sukker, salt og peber

 

Mexicansk tomatsalsa

300 g tomat

1 spsk. løgpulver

1 stk. finthakket løg

saft og skal af 1 citron og 1 lime

1 dl olivenolie

1 stk. rød peberfrugt

1 bdt. koriander

salt og peber

1 dl soya

 

Mellemøstlig løgsalat

3 stk. rødløg

salt, peber og sumak

1 dl olivenolie

persille

 

Italiensk kålsalat

1 stk. fintsnittet hvidkålshoved

saft og skal af 1 citron

1 dl olivenolie

salt og peber

 

Libanesisk dressing

3 dl yoghurt

1 fed knust og finthakket fed hvidløg per kilo

1 dl tahin

salt og peber

Sådan gør du

Kebabben

Først skærer du dit svinekød i tynde skiver og salter det.

 

Herefter tilsætter du yoghurt og rører det sammen med svinefarsen samt resten af krydderierne.

 

Så laver du små pølser af blandingen og lægger dem fryseren og tager dem ud en halv time, inden de skal bruges.

 

Skær dem i tynde skiver og steg dem på en pande vej høj varme i smør og en smagsneutral olie, så varmen kan komme højt op.

 

Fladbrødet

Dejen skal være ret fast og hvile i en time, inden den skæres ud i boller og rulles ud til fladbrød.

 

Bag brødet på en tør, varm pande.

 

Herefter pensles fladbrødet med smør.

 

Saucer og dips

Hak og bland!

 

Retromad – De ikoniske steder

Retromad er serien, der hylder de klassiske retro-retter og tager os med til Hovedstadens ikoniske steder. 

 

Kom med, når madblogger og journalist Niklas Roar besøger de originale grillbarer og restauranter, der har overlevet i årtier og de trendy spisesteder, som nyfortolker de evigt unge serveringer.

 

Sæson 1 hylder det klassiske brune grill-barkøkken, der emmer af nostalgi

Sæson 2 hylder de favoritter, vi der kom til os udefra, men nu føles danske

 

Læs webdokken om Niklas Roars kærlighedsaffære med det brune køkken her.

 

Retromad - De Ikoniske Steder - er lavet i samarbejde med Svada Film. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik