Journalistpraktikant på TV 2 Lorry


Er du den selvstændige, nysgerrige, lyttende og handlekraftige type?

Så er vi dem, der kan give dig plads og frihed under ansvar til at udvikle dig fra studerende til kompetent journalist. 

Som praktikant hos os lærer du at lave journalistik på både video og skrift, og du har stor indflydelse på, hvilke emner, du beskæftiger dig med. Vi går op i at lytte til og inddrage folk i vores sendeområde i vores kernejournalistik.Du bliver en del af et mediehus, der servicerer næsten to millioner indbyggere i landets mest interessante område - på tv, web og sociale medier - i en kritisk, konstruktiv og ligefrem public service-ånd. Vores fokus er på det særlige - godt som skidt  - der er ved at leve i et område, der orienterer sig mod landets hovedstad og verden udenfor, og som typisk er først med de nyeste tendenser.

Med 34 kommuner og 2 regioner i vores sendeområde er vi langt den største af de otte regionale public service-mediehuse, der dækker hele Danmark.

Se Amandas VJ portræt af Rasmus på en dag som reporter for 19:30 nyhederne på TV 2 Lorry 

 

At lave nyheder og historier til så mange mennesker forpligter og kræver hver eneste dag en målrettet, kompetent og entusiastisk indsats af alle i huset. Det gælder også vores journalistpraktikanter. Derfor tør vi godt love dig en effektiv læretid i et hus, hvor tonen er varm og uformel.

Følg vores Facebookside: Bliv praktikant hos TV 2 Lorry

Vi har brug for praktikanter, der er kvikke, ivrige for at lære og har gåpåmod. Du skal købe ind på vores kritiske, konstruktive, lyttende og løsningsorienterede tilgang til journalistik. Det er en fordel for dig at have en stor baggrundsviden. Du får det bedst hos os, hvis du er fleksibel, let at omgås, god til at samarbejde og generelt er i godt humør.

Vi interesserer os for, hvad du er rundet af i dit liv før journalistikken, og hvad du har taget ansvar for. Vi går ud fra, at vi kan se eksempler på dine produktioner på din hjemmeside.

Vigtigt: Du skal have kørekort.

Praktikmesse:
Kom og mød os på praktikmessen i Odense d. 20. april 2022
Vi er vejleder Nanna Holst og seniorpraktikant Amanda Feldballe Bernholm


Åbent hus:
I løbet af uge 17 inviterer vi til samtaler på
TV 2 / Kvægtorvet i Odense tirsdag d. 26. april sammen med resten af TV 2 familien
TV 2 Lorry på Frederiksberg onsdag d. 27. april 

Holdet i Odense er redaktør og vejleder Nanna Holst, webredaktør Mathilde Fischer Thomsen og seniorpraktikant Rasmus Ahlefeldt Simonsen.

Holdet på TV 2 Lorry er redaktør og vejleder Nanna Holst, webredaktør Mathilde Fischer Thomsen og praktikanterne Søren Schousgaard og Anders Bagge

Vi har på det tidspunkt sat os ind i din hjemmeside, så vi går direkte til spørgsmålet om, hvorfor vi i dine øjne vil være et særligt godt match. Skriv til Dorte Bendix i sekretariatet på  dobe@tv2lorry.dk og book tid til en personlig samtale.


Vi søger to praktikanter i 12 eller 18 måneder
Praktikanter fra DMJX kan søge praktik i 18 måneder.
Praktikanter fra RUC og SDU kan søge praktik i de 12 måneder, som jeres studie og fagforening tillader.

Vi uddanner dig til tv-reporter, videojournalist og webwizard

Praktikantdagene på TV 2 Lorry

Ud over de mange læringsdage, hvor vi tager jer ud af hverdagen og lærer jer konkrete skills eller lader jer følge dygtige, uddannede kolleger, samler vi alle praktikanter hver anden måned til de særlige praktikantdage.


Det er her, vi har mulighed for at være sammen alle sammen en hel dag, dels fordi det er værdifuldt socialt at have tid sammen på tværs af årgangene, dels fordi det er her, vi kan løfte jeres bevidsthed om det, I gør til daglig.


Vi fylder jeres personlige værktøjskasse op, og kobler det med den nyeste viden og jeres egne erfaringer. Vi reflekterer sammen over, hvordan I bedst kan udvikle jer og bygge videre på netop jeres talenter og færdigheder.


Vi trækker på dygtige folk i huset, der ved noget, som I har efterspurgt eller har brug at vide, og når muligheden byder sig, tager vi på studieture ud af huset og lærer af dygtige folk i andre mediehuse eller organisationer af relevans. Alt sammen for at ruste jer til journalistlivet på den anden side af praktikken.


Nye og erfarne praktikanter har selv bedt om at være sammen på de fælles læringsdage, for sammenholdet og hjælpsomheden er også en stor del af at være hos os.


Vi glæder os til at have dig med også!


Hør hvad tidligere praktikanter siger om betydningen af praktikken på TV 2 Lorry

Fakta om TV 2 Lorry: 

TV 2 Lorry er et mediehus, hvor alle platforme er lige vigtige.

Vi sender nyheder på TV 2 og live streamer kl. 17.12 og 18.14. De store udsendelser ligger kl. 19:30 og 22.00. Derudover udkommer vi på web (tv2lorry.dk), Instagram, YouTube og Facebook og på vores helt egen tv-kanal, TV 2 Lorry Kanalen.


Vi er omkring 100 medarbejdere på TV 2 Lorry og holder til i ret skønne, historiske bygninger midt på Frederiksberg. Vi er overvejende finansieret af licensmidler og drives i henhold til den gældende public service-kontrakt med Kulturministeriet.

Det betyder, at vi er sat i verden for dem, der bor og arbejder i hovedstadsområdet. Vi sætter fokus på udfordringerne i sendeområdet, men har også forpligtet os til at søge løsningerne på dem. Vi er kritiske i vores afdækning af samfundsforhold, men har respekt for nuancer. Vi ønsker at give håb og løfte dem, der inspirerer til konkret handling, der gør Hovedstadsområdet – og verden - til et bedre sted at være.


Om huset Lorry

Forsiden lige nu

Se flere

Forsiden lige nu

40_percent

playSnød ældre mennesker for flere tusinde kroner: Nu er han anholdt

20210712-140618-1-6000x3368ma

Se listen: Disse ti fødevarer er steget mindst i pris

Tagbrand i Vanløse

playEjerforeningen har stemt: Nu er skæbnen for nedbrændte Vanløse-lejligheder afgjort

Der bliver ingen skøjtebane i ZOO i år. Til gengæld vil der fortsat være julelys.

ZOO dropper populær tradition: "Vi skruer 50% ned for strømmen og 100% op for hyggen"

000_1gu5pc-1920x1081we

Farvel og tak: Region dropper kinesiske overvågningskamera

Elmåler, energikrise, strøm

Selskab fordobler strømprisen om aftenen - her er forklaringen

Brøndbyfans

Brøndby-fans skal vise ID for at komme til udekampe

Utryghed

Psykologens råd: Sådan føler du dig tryg i de mørke gader

Se flere