Mor til voldsoffer blæste til demonstration mod vold i nattelivet – nu er datoen klar

Karina Lindboe Wind er mor til Lauritz, som nu blev udsat for et groft overfald på Gothersgade i København. Nu har hun arrangeret en demonstration mod den umotiverede og meningsløse vold.

Da Karina Lindboe Wind vågnede lørdag morgen til opkald fra hendes søn Lauritz’ venner, vidste hun, at noget var anderledes, end det plejede at være.

Hendes 19-årige søn, der går på gymnasiet i Lyngby, var fredag aften taget i byen med sine venner i København.

Lørdag morgen kunne hans mor Karina Lindboe Wind konstatere, at han ikke var vendt hjem – men slog det hen med, at han nok sov hos en ven.

"Når en mors frygt bliver virkelighed"

Kort efter modtog hun opkaldet, som blev starten på det, hun senere i et Facebook-opslag kaldte ”Når en mors frygt bliver virkelighed”, da hun fik at vide, at Lauritz var blevet slået ned og nu lå på Rigshospitalets Traumecenter.

TV 2 Lorry har tidligere omtalt hændelsen, hvor Lauritz selv beskrev, hvordan han blev slået ned bagfra og besvimede, hvorefter han blev kastet ud midt på vejen på Gothersgade.

 
 
Foto: Privatfoto

Siden har Karina Lindboe Wind kæmpet for at organisere en demonstration, som skal sætte fokus på den grove og umotiverede vold, som hun mener er en stigende tendens i København.

- Vi er også en del mødre og fædre, der har snakket om at lave en demonstration. Vi har de her stakkels unge mennesker, som har fået ødelagt deres liv, lød det fra Karina Lindboe Wind for en uge siden – og nu er datoen klar.

Demonstration skal råbe politikerne op

Den 11. marts vil Karina Lindboe Wind og forhåbentlig en masse andre frustrerede forældre og unge troppe op på Christiansborg Slotsplads for at vise, at de er utrygge i nattelivet på både egne og de unges vegne.

- Der er så mange, der har skrevet, at de unge må stoppe deres uddannelser, fordi de ikke kan koncentrere sig i skolen længere af frygt eller fordi deres hjerne ikke kan holde sig til det efter overfald. Og det er simpelthen ikke godt nok, har Karina Lindboe Wind tidligere fortalt til TV 2 Lorry.

Demonstrationen går under navnet ”Voldens Bagside”, og håbet er, at politikerne bliver råbt op og reagerer på den voksende bekymring over det hårde natteliv.

TV 2 Lorry har den seneste tid fortalt om utallige umotiverede voldsepisoder fra alle dele af vores sendeområde.

Historien om overfaldet på Lauritz vandt genklang i en række medier, og nåede også hele vejen til statsministerens bord.

Hun udtrykte sidenhen foragt over voldsepisoderne, som hun kaldte ”helt uacceptabelt”.

En af de formodede gerningsmænd bag voldsepisoden begået mod Lauritz Lindboe Wind blev i fredags varetægtsfængslet i foreløbig 18 dage.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

skibe københavn

Med Lynetteholm følger en farlig indsejling for store skibe og fritidssejlere

def_thumb,50_percent

playGodhavnsdreng vil donere sine erstatningspenge: - Det er penge til børnene

20210113-131730-5-1920x1280we

Kan tage flere dage: 100.000 borgere skal fortsat koge vandet

Godhavnsdreng

playJuraprofessor: Godhavnssagen kan åbne ladeport af lignende sager

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere