Voldsoffers advarsel gik viralt – nu er 17-årig anholdt for gruppeoverfald

En 17-årig dreng er blevet varetægtsfænglet i 16 dage. Han er mistænkt for at have deltaget i et voldeligt overfald på en jævnaldrende dreng på Albertslund Station fredag aften.

En 17-årig dreng er søndag blevet varetægtsfængslet i 16 dage ved Retten i Glostrup i en sag, der i det forgangne døgn har fået en del bevågenhed på Facebook og i BT.

Den 17-årige er sigtet for at have deltaget i et voldeligt gruppeoverfald på en jævnaldrende dreng på Albertslund Station fredag aften, oplyser Københavns Vestegns Politi til TV 2 Lorry.

Fængslingen af den 17-årige vil foregå i surrogat, hvilket vil sige, at han bliver anbragt på en ungdomsinstitution. Dette skyldes, at han er under 18 år, oplyser vagtchef Brian Holm. 

Offeret i sagen skrev lørdag et Facebook-opslag, hvor han fortalte om overfaldet og delte billeder af sine skader på kroppen.

Opslaget er siden hen blevet delt mere end 5.000 gange.

”Hold jer væk fra Albertslund Station om aftenen. De er syge i hovedet,” skriver den unge mand, som efter eget udsagn blev overfaldet af en gruppering på ni fyre, hvoraf tre af dem nåede at få fysisk fat i ham og slog ham adskillige gange i ansigtet med knyttede næver, ligesom de også prøvede at skubbe ham ned på togskinnerne.

”Det forfærdelige af det hele er, at de kun gjorde det fordi der skulle ske noget af ren kedsomhed. JEG KUNNE HAVE VÆRET DØD!,” skriver den unge mand, som efterfølgende anmeldte sagen til politiet. 

Vold i den grovere ende

Vagtchef ved Københavns Vestegns Politi Brian Holm oplyser, at anholdelsen af den 17-årige formodede gerningsmand skete natten til søndag klokken 04.04. Han blev anholdt på sin bopæl.

- Fordi det er vold i den grovere ende, og det er begået i forening med andre, vil vi kræve ham fængslet, siger Brian Holm.

Han fortæller, at politiet fortsat arbejder at få identificeret resten af gerningsmændene i sagen.

Ifølge BT, der har talt voldsofferets mor, så er drengen stærkt påvirket af sagen

- Han vil ikke ud ad døren, og han siger, at han aldrig nogensinde skal på en station igen. Han er rimelig traumatiseret, fortæller moren til BT.

Du kan se hendes søns Facebook-opslag ved at klikke her.