Le Mans-vinder skal køre guld hjem til Roskilde

Nu vender Le Mans-vinder Mikkel Mac hjem for at køre for Roskilde Racing Center i prestigefyldt racerklasse. Følg ham på Lorry+ i Søndagsræs.

24-årige Mikkel Mac har vundet den europæiske Le Mans serie og har netop indgået en kontrakt med det fabriksstøttede Ferrari-team AF Corse. Nu er han favorit til at vinde det det danske racerløb Danish Superturisme for Roskilde Racing Center.

quote Det var her, det hele startede, og det var her, jeg lærte, hvordan man tager en ideallinje rundt i et sving.

Mikkel Mac

Som dreng kørte han sine første sejre hjem på gokart-banerne hos Roskilde Racing Center - og lagde grunden for sin karriere som racerkører.

- Det var her, det hele startede, og det var her, jeg lærte, hvordan man tager en ideallinje rundt i et sving. Så det bringer rigtig mange minder frem, fortæller Mikkel Mac til TV2 Lorry om sin tilbagevenden til barndommens racerbane.

Hos Roskilde Racing Center er der stor glæde over at Mikkel Mac vender tilbage.

- Det har været utrolig spændende for os at følge Mikkel. Og man er da også lidt stolt over, at han har trådt sine spæde skridt her, lyder det fra Jakob Sørensen, der er medejer af Roskilde Racing Center. 

Mikkel er en vinder

Nu bliver der kvitteret for opbakningen i Roskilde, når Mikkel Mac sætter sig bag rattet i Roskilde Racing Centers orange racerbil. Og der er store forventninger fra til hvad Le Mans-vinderen kan præstere i denne sæson i Danish Superturisme

- Vi  forventer da, at vi med Mikkel skal ligge i toppen. Det er jo et pres, men det går jeg også ud fra, at Mikkel selv regner med. Han deltager ikke i noget for at ligge i bunden, hvis jeg kender Mikkel ret, lyder det fra Jakob Sørensen, der er medejer af Roskilde Racing Center.

Udover Danish Superturisme skal Mikkel Mac køre med i GT Open-serien i udlandet qua sin kontrakt med Ferrari, hvor han får rosende ord med ud på banen.

– Mikkel Mac er en af de mest spændende unge kørere lige nu. Vi har arbejdet sammen med Mikkel siden hans debut i GT-racing for Formula Racing, og han har et kæmpe talent og en rigtig god fyr at have på holdet. Han er altid fokuseret på sejren og har vist god evne til at træffe de rigtige beslutninger på de rette tidspunkter, lyder det i en pressemeddelelse fra Amato Ferrari, der er teamchef hos AF Corse.

Mikkel Mac vil på grund af løbene i GT-serien ikke være i stand til at deltage i alle sæsonens Danish Superturisme-løb herhjemme.

Men ambitionerne er ikke dæmpet hos Mikkel Mac af den grund.

- Vi går 100 procent efter at vinde så mange løb som muligt, og forhåbentlig har vi muligheden for at kæmpe med om sejren, når det sidste løb skal køres.

Udover Mikkel Mac skal Peter Christensen og sidste års vinder af Danish Superturismens Gentleman-cup, den farverige Henrik Jansen igen køre for i de orange Roskilde-racere.

Se racerløb i Søndagsræs på Lorry+

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sport

20_percent

playHæderkronet boldklub venter spændt på mulig genåbning: "Det betyder jo alt"

ipiccy_image

playTvillingebrødre på glatis: Hockeyfamilie lavede egen bane i baghaven

20180408-132422-L-1920x1277we

København vil være verdens mest aktive storby

Nicklas Bendtner

Bendtner er blandt strandede danskere i Dubai

Roskilde

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere