Ingen motorsport på Sjællandsringen

FDM vil gerne udbygge Sjællandsringen, så der i fremtiden kan afvikles store motorsportsbegivenheder i Roskilde. Men de planer er foreløbig lagt på is.

I mange år har FDM kæmpet for at få udvidet Sjællandsringen sydøst for Roskilde, så den kan anvendes til motorsport. Men ønsket går ikke i opfyldelse i denne omgang.

Med et stort flertal har byrådet i Roskilde vedtaget, at trafik-problemerne ved Tjæreby, der venter på en omfartsvej til de mange lastbiler med grus, skal løses, før byrådet endelig vil tage stilling til en udvidelse af Sjællandsringen. 

Forenede Danske Motorejere har gennem flere år arbejdet med planer om motorløb op til 10 gange om året på Sjællandsringen ved Tjæreby.  Ideen var at fortsætte motorsports-traditionen, som byen er kendt for. Og derfor er det med stor ærgrelse, at de ser planerne blive lagt på is:

- Vi har stor respekt for, at kommune får taget hul på de trafikale problemer, der allerede i dag er i området med mange lastbiler og andet. Men vi ser da meget frem til, at man kommer igang med reelt at få behandlet vores ansøgning om at  få omdannet vores anlæg til også at kunne håndtere motorsport, siger Thomas Møller Thomsen, direktør i FDM, til TV2 Lorry.

Det er altså uvist, om Roskilde kommune vil give tilladelse til en udvidelse af Sjællandsringen, som er en forudsætning for at tiltrække de store motorsportsbegivenheder.

Når de trafikale udfordringer er løst, så vil kommunen tage stilling til, om der skal udarbejdes en VVM-redegørelse, der skal belyse eventuelle miljø-problemer ved at køre store racerløb på banen.

Roskildes borgmester Joy Mogensens (S) udmelding er klar:
- Hvis man vil igangsætte sådan en VVM-redegørelse, så skal man være 100 procent sikker på, at det her er noget, man tror på kan blive supergodt.  For bare det at man sætter analysen igang, vil jo påvirke rigtig mange menneskers liv, boligpriser osv.  Så vi har valgt at sige, at der er for mange ubekendte til, at  vi vil gå videre med det.

 

 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sport

265851_491388967538420_375266505_o

playGreve Kommune bliver VM-vært for første gang nogensinde

EM-trofæ

Overborgmester håber på EM-storskærmsfester trods corona

Stacking

playWilliam og Alexander er verdensmestre i at stable kopper

20210430-181240-L-1920x1225we

Brøndby taber højst overraskende pokalfinale

Roskilde

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere