Prægtige Pizza

De romerske brødre bag restaurant MaMeMi på Vesterbro har en voldsomt lækker vegetarpizza på kortet. Lav den i dit eget køkken med opskriften her.


Prægtige Pizza

De romerske brødre bag restaurant MaMeMi på Vesterbro har en voldsomt lækker vegetarpizza på kortet. Lav den i dit eget køkken med opskriften her.

Balance i smagen, prægtige råvarer og en brandvarm ovn er hemmeligheden bag den perfekte pizza. Med opskriften her fra MaMeMi på Vesterbro komme du tæt på perfektion hjemme hos dig selv.

Klik på videoen hvor Daniel samler sin gourmetpizza trin for trin. Opskrift under videoen.

02:20

Se her hvordan romerske Daniel Di Pierro fra restaurant MaMeMi på Vesterbro laver den vildeste veggiepizza i samtale med madblogger og journalist Niklas Roar.

Luk video

Professionelle pizzamagere bager deres pizzaer kort tid i en rygende varm i stenovn, og det er de færreste, der kan gøre dem det nummer efter derhjemme.

Derfor har Daniel tilpasset opskriften her, så den kan laves med succes i en almindelig ovn.

Her kommer opskriften på:
VEGETAR-PIZZA TRICOLORE FRA MAMEMI

Til 4 personer

Pizzadej
700 gr mel af typen00
200 gr durummel
50 gr speltmel
50 gr boghvede
6 dl. vand
10 gr gær
35 gr salt

 

Fyldet
Et stort glas passata (mosede tomater)
4 kugler mozzarella
4 kugler burrata
8 stængler sortkål / palmekål
4 røde peberfrugter
2 fed hvidløg
4 rosmarinstængler
En håndfuld meget fintrevne brødstumper (eller rasp)
1 zucchini / squash
Olivenolie
Balsamico
Salt og peber

Læs også Først i 80'erne kunne man købe kebab i København

Sådan gør du:

Pizzadejen
Rør dejen sammen med hænderne eller i en røremaskine. Når den er glat, blød og uden klumper, så dæk den til og lad den hvile i to timer. Herefter deler du den I klumper af 250 gram og lader dem hvile, indtil klumperne er hævet til dobbelt størrelse.

 

Grillede peberfrugter
Læg de rå peberfrugter i ovnen ved 250 grader og vend dem løbende, indtil de er lettere sortbrændte over det hele. Læg dem i en plasticpose og luk dem helt til, indtil de er kølet af. Herefter kan den let afskalles, og frøene i midten fjernes.  Skær dem i små tern og hæld olivenolie, salt, lidt peber og hvidløg ved. Opbevar dem i køleskabet – de kan holde længe, hvis de er dækket af olie.

 

Pangrattato med rosmarin
Skær rosmarin i meget små stykker og bland det med brødkrummerne.
Rist det langsomt på en pande under konstant omrøring, indtil det bliver gyldent.

 

Marineret zucchini / squash
Vask courgetterne grundigt og skær dem så tyndt som muligt.  Mariner dem I olie, salt og peber og en anelse balsamico. Lad dem stå I køleskabet, indtil du skal bruge dem på pizzaen.

 

Sortkål / Palmekål
Riv bladene af kålstænglerne og del dem lidt. Blancher bladstykkerne i kogende vand. Lad dem dryppe af.

For hver pizza:

Rul en dejkugle tyndt ud på en bageplade. Fordel et lag passata ovenpå. Bræk en kugle mozzarella op i mindre stykker og fordel dem på saucen. Bag pizzaen på den allerhøjeste temperatur, din ovn kan klare, til kanten er brun.

Pizzaen pyntes med stykker af burrata, kål, grillede peberfrugter og zucchini. Til sidst drysses med den sprøde pangrattato.

Læs også Kom med bagom den elskede og udskammede klassiker - pomfritten

Retromad – De ikoniske steder

Retromad er serien, der hylder de klassiske retro-retter og tager os med til Hovedstadens ikoniske steder. 

 

Kom med, når madblogger og journalist Niklas Roar besøger de originale grillbarer og restauranter, der har overlevet i årtier og de trendy spisesteder, som nyfortolker de evigt unge serveringer.

 

Sæson 1 hylder det klassiske brune grill-barkøkken, der emmer af nostalgi

Sæson 2 hylder de favoritter, vi der kom til os udefra, men nu føles danske

 

Læs webdokken om Niklas Roars kærlighedsaffære med det brune køkken her.

 

Retromad - De Ikoniske Steder - er lavet i samarbejde med Svada Film.

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik