Hårdt ramt branche skriger på hjælpepakker: "Skal komme meget snart"

De nye corona-restriktioner kommer til at ramme en i forvejen hårdt ramt branche, lyder det fra Horesta, der er brancheorganisation for hotel-, restaurant- og turisterhvervet.

Regeringen vil udvide adgangen til hjælpepakker, så de omfatter virksomheder og selvstændige, der er ramt af det nye forsamlingsloft på 10 personer og forbuddet mod at sælge alkohol efter klokken 22.

Det fortæller erhvervsminister Simon Kollerup (S) på et pressemøde lørdag.

I Horesta håber politisk chefkonsulent, Kristian Nørgaard, på, at regeringens hjælpepakker vil blive sat i værk hurtigst muligt, så de nye restriktioner ikke fører til flere fyringer i branchen.

quote Der er ingen tvivl om, at de annoncerede hjælpepakker skal komme meget snart

politisk chefkonsulent i Horesta, Kristian Nørgaard

- Lige nu er det for tidligt at tale om, præcis hvor mange fyringer, det her kan føre til, men der er ingen tvivl om, at de annoncerede hjælpepakker skal komme meget snart, for ellers er der ingen tvivl om, vi kommer under et enorm pres, siger Kristian Nørgaard til TV 2 Lorry. 

Hårdt ramt i forvejen

Lanceringen af de nye hjælpepakker kommer efter, at statsminister Mette Frederiksen fredag aften holdt pressemøde og fortalte om nye restriktioner for at begrænse corona-smitten.

Det nye forsamlingsloft og alkoholforbud kan for eksempel betyde, at en kiosk eller 7Eleven, som normalt henter en stor del af sin indtjening ved at sælge alkohol i nattetimerne, vil kunne få økonomisk hjælp fra staten.

Det kan også være cateringselskaber, som leverer mad til private fester, som nu bliver aflyst på grund af, at forsamlingsforbuddet er sænket fra 50 til 10.

Coroana-pandemien har i forvejen været særdeles hård for restaurations- og og turismebranchen i hovedstaden, og selvom de nye tiltag ikke blev helt så indgribende som frygtet, så gør de alligevel ondt. 

- Vi var hårdt ramt i forvejen, så de ny restriktioner om forsamlinger ned til ti personer kommer til at give os endnu større tab, siger Kristian Nørgaard til TV 2 Lorry. 

Juletiden gør ondt

Det er især udsigten til at miste indtægt i juletiden, der gør ondt. For de nye restriktioner kommer både til at gøre selskaber mindre, ligesom de kommer til at skræmme kunder væk, vurderer han. 

- Folk bliver selvfølgelig meget bange, når de hører sådan et pressemøde, og når der samtidig kun må være selskaber på ti personer, der senest skal gå før 22, så kommer det uden tvivl til at betyde en nedgang til jul og nytår, der ellers kunne have givet lidt tiltrængt omsætning, siger Kristian Nørgaard, til TV 2 Lorry. 

Flere hjælpepakker

Der er søsat en stribe forskellige hjælpepakker.

En virksomhed kan få dækket sine faste omkostninger, hvis man kan dokumentere, at omsætningen er faldet 35 procent som følge af restriktionerne.

For selvstændige er grænsen 30 procent for at kunne få økonomisk hjælp fra staten.

I øjeblikket bruger staten omkring 1,3 milliarder kroner om måneden på hjælpepakkerne.

Der er lagt op til, at det som minimum bliver øget med et trecifret millionbeløb, fortæller finansminister Nicolai Wammen (S) på pressemødet.

Lørdag har regeringen inviteret partierne i Folketinget til drøftelser om hjælpepakkerne. Det sker med henblik på at lave en politisk aftale.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik