Omstridt testcenter lukker - men kun for bilister

Fra søndag klokken 16.00 vil det fortsat være muligt at blive testet i Bella Center ved walk-in sporet, mens drive-in delen lukker.

Når lynteststedet i Bella Center søndag eftermiddag klokken 16.00 lukker, så bliver det kun drive-in sporet, der lukker.

Det er nemlig endnu ikke lykkedes at finde en ny lokation til testcenteret, og derfor vil borgerne fortsat kunne lade sig teste ved walk-in sporet.

Det bekræfter Copenhagen Medical over for TV 2 Lorry.

- Siden det blev besluttet, at vi skulle lukke testcentret i Bella Center, har vi været på udkig efter et nyt sted på Amager. Det arbejder vi fortsat på højtryk for at finde sammen Akutberedskabet i Region Hovedstaden, siger Trine Baadsgaard, der er presseansvarlig hos Copenhagen Medical og forsætter:

- Indtil det lykkes, så har vi besluttet at forsætte på denne måde i Bella Center. Det forsætter vi med, indtil vi finder en ny lokation.

Trafikkaos og naboklager

Vedvarende trafikgener og naboklager fik tidligere på måneden Region Hovedstadens Akutberedskab til at bede Copenhagen Medical om at lukke drive-in sporet i Bella Center.

Copenhagen Medical besluttede på den baggrund at lukke hele deres lynteststed i Bella Center, og i stedet se på helt nye lokationer til teststedet.

Men det har altså vist sig at være et større arbejde at finde en ny lokation, hvor der kan etableres et nyt teststed på Amager.

Derfor ved Trine Baadsgaard heller ikke, hvor længe der kommer til at gå, før man er klar med et nyt testcenter.

- Jeg ved ikke, hvor længe der går. Det kan være tre dage, det kan være ti dage. Det kan jeg ikke sige noget om.

- Det er en lidt større og kompleks operation, end det umiddelbart lige ser ud til. Vi skal have ansatte, der kan komme på arbejde, borgere skal kunne komme dertil med offentlig transport, og vi skal måske have noget drive-in. Det er mange ting, der skal gå op i en højere enhed.

Nye åbningstider

Indtil der er fundet et nyt teststed vil borgere kunne lade sig teste i Bella Center alle dage i tidsrummet 07.00 til 20.00.

Tidligere kunne man lade sig teste i alle døgnets 24 timer. Denne mulighed rykker nu til Copenhagen Medicals testcenter i Tietgensgade ved DGI-byen. Her vil der være døgnåbent fra mandag klokken 07.00.

I klippet nedenfor kan du se, hvordan naboer har oplevet generne fra de mange ventende biler ved drive-in testcenteret i Bella Center.

Christian Olsen viser, hvordan bilkøen snegler sig forbi hans lille forhave.