’Hvad glor du på?’ råbte de. Så knuste de Tobias’ kæbe med ét hårdt slag

22-årige Tobias Lillemoes Hansen blev overfaldet samme sted på Gothersgade, som den 19-årige gymnasieelev Lauritz Lindboe Wind.

Tobias markerer et mindre kvadrat på venstre side af ansigtet omkring øje, kindben og kæbe.

Han er fortsat følelsesløs i området omkring den forslåede hud, der gemmer på to titaniumsskinner, som kirurger har lagt ind som forstærkning for de knuste knogler.

- I starten havde jeg problemer med synet, men det er efterhånden gået væk. Lægerne siger heldigvis, at jeg slipper uden langtidsmén, siger Tobias Lillemoes Hansen til TV 2 Lorry.

Det er fire uger siden, han blev overfaldet i forbindelse med en bytur i nattelivsstrædet Gothersgade i det Indre København.

Et umotiveret overfald, der med et enkelt slag sendte ham med ambulance i udrykning til Rigshospitalets traumecenter.

Hvad glor du på?

Tobias havde været i byen med nogle venner. På vej fra Nyhavn mod Gothersgade var Tobias gået et par meter i forvejen.

I krydset ved Store Kongensgade bliver han antastet af to unge mænd.

- De kommer over til mig og begynder at råbe ’hvad glor du på?’. Så får jeg en på hovedet. Og så bliver det sort derefter. Det næste, jeg husker, er, at jeg sidder oppe ved Sydbank nær d’Angleterre og har blod ud over det hele, siger Tobias Lillemoes Hansen.

Vennerne, der var vidner til overfaldet, så to personer løbe over til Tobias. Den ene tildeler ham et hårdt slag i ansigtet. Vennerne iler til Tobias, som vakler forslået derfra, mens de to gerningsmænd stille og roligt går sin vej.

Om slaget var med en knyttet næve eller med en genstand, ved han ikke.

Ved kantstenen foran Sydbank kan Tobias godt mærke, den er gal. Der bliver der ringet efter ambulance og politi, der ankommer kort tid efter. Overfaldet bliver anmeldt, og Tobias bliver kørt på hospitalet.

- Det er uhyggeligt at tænke på. Jeg sidder tilbage med en følelse af, at man skal gå rundt og tænke over det, når man skal i byen. Jeg har klart nok ikke været i byen siden, men jeg ved jo ikke, hvordan jeg kommer til at reagere næste gang, siger Tobias Lillemoes Hansen.

Lægerne har indsat to titaniumsskinner under det venstre øje, hvor benet er knust.
Lægerne har indsat to titaniumsskinner under det venstre øje, hvor benet er knust.
Foto: Privatfoto

Voldens gade

Overfaldet skete på det samme sted, hvor den 19-årige gymnasieelev Lauritz Lindboe Wind blev overfaldet og kastet ud foran en bil. Bare tre uger tidligere.

Den umotiverede vold mod gymnasieeleven Lauritz’ fik dennes mor, Karina, til at reagere. I et opråb på Facebook krævede hun, at politikere skulle sætte ind mod den meningsløse vold. Opslaget er nu delt mere end 17.000 gange.

Tobias Lillemoes Hansen er en af dem, der har reageret. I kommentartråden berettede han om sin oplevelse.

- Jeg reagerede på Karinas opslag, fordi hun kom med et opråb og bad folk med lignende historier kontakte hende. Jeg tænkte, jo flere, der står frem, jo bedre. Så kan vi få noget fokus på det. Det nytter jo ikke noget, at man ikke kan gå i byen uden at være bekymret for at blive slået ned, siger han.

Tvivler på opklaring

Karina Wind, mor til Lauritz, har kaldt på mere overvågning i Gothersgade. Enten i form af kameraer eller ekstra tilstedeværelse fra enten politi eller vagtværn. Det tilslutter Tobias Lillemoes Hansen sig.

-  Man skal simpelthen have tilstedeværelse på Gothersgade fra politiets side af. For det her sker jo ofte. Jeg går ikke ind for mere overvågning, men på lige præcis denne her gade, ville jeg ikke have noget problem med ekstra overvågning, siger han.

Mens den formodede gerningsmand bag overfaldet mod Lauritz fredag blev anholdt, så tvivler Tobias Lillemoes Hansen på, at politiet kommer til at opklare voldssagen mod ham.

Tobias skulle ringe til politiet tre gange for at forhøre sig om sin sag, før han selv blev kontaktet to uger efter overfaldet. Vennerne, der var vidner til overfaldet, blev kun afhørt af politiet på natten for overfaldet og har ikke hørt fra politiet siden.

- Jeg føler lidt, man sidder tilbage med en følelse af, at man ikke ved, hvad der sker. Man skal ligesom selv tage initiativ, siger Tobias Lillemoes Hansen og fortsætter:

- Jeg håber, de fanger gerningsmændene. Men jeg tror ikke, det sker. Det gør jeg ikke.

Tobias Lillemoes Hansen blev udsat for et groft og umotiveret overfaldi det københavnske natteliv. Hør hans historie i dette indslag.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

def_thumb,50_percent

playBorgere debatterede kunstig ø med politikere ved virtuelt borgermøde om Lynetteholm

MIB-demo i København den 10. april 2021.

Politi melder om fredelig demonstration mod coronapas

Eurojackpot

Lottovinder fik besked om gigantgevinst i bilen

penge.jpg

Heldig kartoffel får fyldt tegnebogen: Vandt 310.785.127 kroner

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere