Ung mand anholdt efter brutalt overfald på 19-årige Lauritz

Københavns Politi har anholdt en 18-årig mand, som var efterlyst i sagen fra Gothersgade, hvor en gymnasieelev blev groft overfaldet.

En bare 18-årig mand er blevet anholdt i sagen om grov vold begået på Gothersgade natten til lørdag.

Det oplyser Københavns Politi på Twitter.

Manden, der nu er anholdt, er sigtet for at stå bag overfaldet mod den 19-årige Lauritz Lindboe Wind, som fredag aften og nat var på natklub med sine venner på Gothersgade.

Her blev han umotiveret groft overfaldet med knytnæveslag og spark, hvorefter han i bevidstløs tilstand blev kastet ud på vejbanen foran kørende biler.

Derefter blev der hoppet på Lauritz Lindboe Winds hoved, før personen eller personerne bag overfaldet forsvandt igen.

- Da jeg ligger ude foran bilen, kommer der én eller anden løbende og hopper og lander med al sin kraft med hælen lige ned i baghovedet på mig, mens mit hoved i forvejen ligger plantet i asfalten, fortalte den 19-årige gymnasieelev til TV 2 Lorry i tirsdags.

Københavns Politi oplyser, at manden bliver fremstillet i grundlovsforhør i dag, fredag, med begæring om varetægtsfængsling.

Anholdelsen fandt sted allerede få timer efter, at Københavns Politi havde udsendt billeder af den nu sigtede gerningsmand.

Stor opmærksomhed efter viralt opslag

Den voldsomme sag har fået meget medieomtale de seneste dage, hvor blandt andre statsminister Mette Frederiksen (S) reagerede på Facebook og kaldte sagen for "helt uacceptabel".

- Det gør mig så utroligt vred, når jeg hører om flere sager med unge mennesker, der brutalt bliver overfaldet, lød det fra statsministeren på Facebook.

Medieopmærksomheden på den grove voldssag blussede for alvor op, da Lauritz Lindboe Winds mor, Karina Lindboe Wind, delte et opslag på Facebook, hvor hun viste et billede af sin søn efter overfaldet under overskriften "Når en mors frygt bliver virkelighed".

Her beskrev hun overfaldet på sin søn og gik til angreb på den forråelse af kulturen, som hun oplever, sker i det københavnske natteliv.

Her ses Lauritz Lindboe Wind på Rigshospitalets Traumecenter.
Her ses Lauritz Lindboe Wind på Rigshospitalets Traumecenter.
Foto: Privatfoto

Samtidig opfordrede hun andre til at dele opslaget og kontakte hende, hvis de havde lignende oplysninger.

- Jeg vil gerne høre andres historie, for jeg vil have, at vi skal gøre noget nu. Denne her gang skal vi gøre noget. Vi skal have politikerne og borgmesteren i København til at gøre noget.

- Der skal sættes overvågningskameraer op, mere politi i gaden eller privat vagtværn, eller forældreovervågning. Hvad som helst, der kan hjælpe til at få stoppet denne her vold. Jeg ved ikke, om hårdere straffe er vejen frem. Det er der delte meninger om, men lige nu eskalerer situationen. Det bliver værre og værre, så der må gøres noget, sagde Karina Lindboe Wind til TV 2 Lorry i tirsdags, og allerede onsdag stod det klart, at hun sammen med andre forældre til voldsramte unge mobiliserer en demonstration, som skal sætte fokus på problematikken.

Den ene sag efter den anden

Desuden kom Lauritz-sagen i kølvandet på adskillige grove og umotiverede voldssager i TV 2 Lorrys område.

For knap to uger siden blev den blot 17-årige Marcus Alexander Aroli overfaldet på Albertslund Station, hvilket kort tid efter fik borgmester i Albertslund, Steen Christiansen (S), til at fordømme overfaldet.

Den 17. februar blev en 23-årig groft overfaldet på stationen i Roskilde, hvor den 23-årige sad og ventede på sit tog, og allerede dagen efter kunne TV 2 Lorry fortælle historien om Lars Pless, der i 2016 forsøgte at stoppe et overfald men til gengæld selv blev overfaldet af de otte gerningsmænd, som tævede løs på et par på Valby Station.

Og senest mandag blev en bare 17-årig pige trampet på af fire drenge.

Antallet af voldsofre har siden 2015 været stigende på landsplan, viser de seneste tal fra Danmarks Statistik.

Tallene kan dog også være et tegn på, at flere anmelder voldsepisoder end tidligere, men i maj 2019 kom det frem, at mere end 1.000 voldssager i København end ikke var blevet begyndt efterforsket - et tal der var dobbelt så høj som året forinden.

Lauritz brækkede næsen, flækkede øjenbrynet og fik adskillige knubs, da han blev slået ned og besvimede. 
Lauritz brækkede næsen, flækkede øjenbrynet og fik adskillige knubs, da han blev slået ned og besvimede. 
Foto: Privatfoto