Hedebølge og knastør natur: Fire markbrande i Nordsjælland

Naturen er fortsat knastør, og der skal ikke meget til, før store brande opstår. Alene i eftermiddag har fire markbrande ramt Nordsjælland.

Nordsjællands Politi har i dag, torsdag, modtaget anmeldelser om i alt fire markbrande, som i løbet af eftermiddagen spredte sig hurtigt. 

Et af stederne var ved Vejby nær Helsinge, hvor en mark på størrelse med 8-10 fodboldbaner gik op i flammer. 

- Vi ved endnu ikke, hvad der har forårsaget branden, men der skal ikke meget til, før ilden opstår, siger vagtchefen hos Nordsjællands Politi til TV 2 Lorry.

Vagtchefen oplyser samtidig, at to af eftermiddagens andre brande allerede er opklaret.

- Ved to af brandene var der tale om en mejetærsker, som var blevet overophedet og som dermed havde antændt ilden, siger han. 

Ved eftermiddagens brand i Vejby var Frederiksborg Brand og Redning hurtigt til stede med hjælp fra lokalstationerne i Helsinge, Gilleleje og Frederiksværk, og branden var allerede under kontrol i løbet af en times tid.

Kort efter oplyste Frederiksborg Brand og Redning på Twitter, at der var styr på markbranden, og at man var igang med slukningsarbejdet af en mejetærsker ved en af eftermiddagens andre brande.

Frederiksborg Brand og Redning har tidligere oplyst, at man for tiden bliver kaldt ud til flere naturbrande end normalt. 

I går havde de derudover besøg af en spansk brandekspert, hvor TV 2 Lorry også var med. Det indslag kan ses på linket her

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

knivstikishoej.jpg

Fem mænd dømt for voldsomt overfald på strandvej

overvågningskamera2

Flere kameraer skal øge trygheden i København

politi 112 politibil

18-årig varetægtsfængslet for drabsforsøg i Borup

politi blå blink

30-årig mand i kritisk tilstand efter knivstik - 18-årig anholdt

Hillerød

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere