Hedebølge og knastør natur: Fire markbrande i Nordsjælland

Naturen er fortsat knastør, og der skal ikke meget til, før store brande opstår. Alene i eftermiddag har fire markbrande ramt Nordsjælland.

01:34

Nordsjællands Politi har i dag, torsdag, modtaget anmeldelser om i alt fire markbrande, som i løbet af eftermiddagen spredte sig hurtigt. 

Læs også Spansk ekspert skal hjælpe brandfolk i Nordsjælland

Et af stederne var ved Vejby nær Helsinge, hvor en mark på størrelse med 8-10 fodboldbaner gik op i flammer. 

- Vi ved endnu ikke, hvad der har forårsaget branden, men der skal ikke meget til, før ilden opstår, siger vagtchefen hos Nordsjællands Politi til TV 2 Lorry.

Vagtchefen oplyser samtidig, at to af eftermiddagens andre brande allerede er opklaret.

- Ved to af brandene var der tale om en mejetærsker, som var blevet overophedet og som dermed havde antændt ilden, siger han. 

Læs også Mejetærsker i flammer: 11. naturbrand på en uge

Ved eftermiddagens brand i Vejby var Frederiksborg Brand og Redning hurtigt til stede med hjælp fra lokalstationerne i Helsinge, Gilleleje og Frederiksværk, og branden var allerede under kontrol i løbet af en times tid.

Kort efter oplyste Frederiksborg Brand og Redning på Twitter, at der var styr på markbranden, og at man var igang med slukningsarbejdet af en mejetærsker ved en af eftermiddagens andre brande.

Frederiksborg Brand og Redning har tidligere oplyst, at man for tiden bliver kaldt ud til flere naturbrande end normalt. 

I går havde de derudover besøg af en spansk brandekspert, hvor TV 2 Lorry også var med. Det indslag kan ses på linket her

Læs også Svensk brandleder hylder danske kollegaer: "De har gjort et kanon job"

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik