Politiet efterlyste ejer til syg hundehvalp: Nu er hvalpen aflivet

Det har taget en trist drejning for en seks uger gammel hvalp, som sidste uge blev indleveret på et dyrehospital i Karlslunde på Midtsjælland.

Den kun seks uger gamle hundehvalp som blev efterladt på et dyrehospital på Midtsjælland onsdag i sidste uge. Foto: Midt- og Vestsjællands Politi

Ønsket om at adoptere en lille hundehvalp på blot seks uger har været stort den seneste uge.

En lille hvalp på blot seks uger blev onsdag i forrige uge indleveret på et dyrehospital på Midtsjælland.

Læs også Efterladt: Nuttet hundehvalp kommer ikke hjem til jul

Hundehvalpen var dog syg og krævede behandling, og da ejeren skulle kontaktes, var han forduftet og havde opgivet et falsk navn.

I en sag som denne er det politiet, som egenrådigt vurderer, hvad som skal ske med hvalpen.

Charlotte Tornquist

Nu har politiet afsluttet sagen, som har taget en trist drejning: Den lille hvalp er blevet aflivet. Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi overfor TV 2 Lorry.

Hvalpen, som var købt i Sverige og importeret fra Rusland, så ikke sin ejer igen efter den blev indleveret på dyrehospitalet. Selvom politiet efterlyste vedkommende, dukkede ejeren aldrig op igen.

For syg til adoption

Selvom efterspørgslen på at tage hundehvalpen med hjem har været stor, især på de sociale medier, blev hunden vurderet til at være for syg til adoption, fortæller politiet.

- Hvalpen kunne desværre ikke videregives til en ny ejer, da den var for syg, oplyser Charlotte Tornquist, kommunikationsmedarbejder hos Midt- og Vestsjællands Politi.

Politiet ville ikke oplyse, hvad hvalpen fejlede.

Læs også Nyt luksushotel til hunde åbner - får egen suite, spa, massage og tv på storskærm

Hundehvalpen har kun opholdt sig på dyrehospitalet, hvor den i første omgang blev indleveret, og her slutter historien så for den seks uger gamle hvalp.

Midt- og Vestsjællands Politi tydeliggører, at det udelukkende er politiet, som har taget beslutningen om, at det lille væsen ikke havde andre muligheder end at blive aflivet. 

- Det er selvfølgelig en rigtig trist oplevelse for det pågældende dyrehospital, og de har gjort hvad de kunne, men i en sag som denne er det politiet, som egenrådigt vurderer, hvad som skal ske med hvalpen, oplyser Charlotte Tornquist.

Helt forkert dyrekøbsadfærd

Adfærdskonsulent hos Dansk Kennel Klub, Lise Lotte Christensen, mener at vi i stigende grad lader vores forbrugeradfærd smitte af på vores dyrekøbsadfærd, og det er helt forkert.

Vi skal som forbrugere lære at udsætte vores egne behov, når det kommer til køb af dyr

Lise Lotte Christensen

- Vi skal som forbrugere lære at udsætte vores egne behov, når det kommer til køb af dyr. Det er vigtigt at man som fremtidig køber er ude at se hvor dyret man skal købe vokser op. Man skal som kommende hundeejer insistere på at se hundemoren sammen med sine hvalpe, og så skal man glæde sig i ventetiden, siger Lise Lotte Christiensen.

Læs også Ejer af hvalpefabrik vaskede hunde i terpentin

I Danmark er det ulovligt at købe en hundehvalp som er under 8 uger gammel. Dansk Kennel Klub anbefaler at man tager ud og ser omgivelserne hvor hvalpen vokser op. På den måde undgår man at støtte de såkaldte hvalpefabrikker.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik