Ejer af hvalpefabrik vaskede hunde i terpentin

Dyrenes Beskyttelse har fundet 17 hunde med indtørret hud, efter at de er blevet vasket i terpentin.

I en ejendom i Vestsjælland i nærheden af Kalundborg har Dyrenes Beskyttelse fundet 17 vanrøgtede hunde, som har levet under mildest talt kummerlige forhold.

quote Vi ser desværre flere af de her hvalpefabrikker

Jens Jokumsen, chefkonsulent

Hundene havde skabmider, orm og andet utøj, og derfor har ejeren i en periode dagligt vasket dem i terpentin, fortæller chefkonsulent for familiedyr, Jens Jokumsen.

- Det må have udviklet nogle voldsomme dampe, og med hundes gode lugtesans, må det have været ulideligt, siger han.

Hos Dyrenes Beskyttelse ser de en sammenhæng mellem hvalpefabrikkerne og det store salg af hunde online, hvor lyssky sælgere bedre kan gemme sig.
Hos Dyrenes Beskyttelse ser de en sammenhæng mellem hvalpefabrikkerne og det store salg af hunde online, hvor lyssky sælgere bedre kan gemme sig.
Foto: Dyrenes Beskyttelse

Behandles i Roskilde

- Deres hud er blevet helt indtørret, og de er alle meget medtaget af forholdene og behandlingen. Og det har overhovedet ikke hjulpet på skabmiderne.

De syv hunde, som havde det værst, er blevet overdraget til Dyrenes Beskyttelse og bragt til et internat i Roskilde. Det drejer sig om tre voksne hunde og fire hvalpe.

Internatet er straks gået i gang med at behandle hundene. De resterende hunde er stadig på adressen, hvor politiet er ved at undersøge sagen.

Handler om penge

Hvalpefabrikken i Vestsjælland er ikke et enestående tilfælde. Hele 23 gange måtte Dyrenes Beskyttelse i 2016 rykke ud til sager, der involverede ti eller flere hunde.

- Vi ser desværre flere af de her hvalpefabrikker, hvor man bruger de billigste metoder til at fremavle hunde, som man kan sælge videre, siger Jens Jokumsen.

Hundene er blevet vasket med terpentin i otte dage. 
Hundene er blevet vasket med terpentin i otte dage. 
Foto: Dyrenes Beskyttelse

- I den her sag har man så brugt terpentin for at spare på dyrlægeregningen, og det er endnu et eksempel på, at man har forsøgt en alternativ metode for at spare penge og få mest muligt ud af salget, siger han.

Det skal du sikre dig, før du køber hund:

Sammenhæng mellem onlinesalg og fabrikker
 

quote Det er blevet for let som sælger at gemme sig bag en anonym salgsannonce

Jens Jokumsen, chefkonsulent

Hos Dyrenes Beskyttelse ser de en sammenhæng mellem hvalpefabrikkerne og det store salg af hunde online, hvor lyssky sælgere bedre kan gemme sig, og hvor køberne er den eneste kontrol for, at hvalpefabrikkerne bliver fundet:

- Problemet med onlinehandel især på Facebook er, at det er blevet for let som sælger at gemme sig bag en anonym salgsannonce. Det har fået de lyssky sælgere til at se muligheder i hundemarkedet, for der er store summer at tjene på handel med hunde, og ofte bliver hundene avlet uden hensyn til dyrets behov,  siger Jens Jokumsen.

Onlinesalg er blevet en af danskernes foretrukne veje, når der skal købes hunde. De seneste opgørelser viser, at der i 2016 blev oprettet salgsannoncer på 9.900 hunde på DBA.dk og 11.000 hunde på Gul og Gratis. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Godhavnsdreng

playJuraprofessor: Godhavnssagen kan åbne ladeport af lignende sager

Opholdsforbud

Risiko for angreb i bandekonflikt forlænger opholdsforbud

20190813-134904-l-1920x1277we.jpg

play17 Godhavns-børn får 300.000 kroner hver for misrøgt

nedim_yasar.jpg

Livstidsdømt mand frifundet for drab på radiovært

Roskilde

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere