Efterladt: Nuttet hundehvalp kommer ikke hjem til jul

Meget tyder på, at hundehvalpen er efterladt med vilje, oplyser politiet.

Når julen står for døren, skal politiet som oftest tage sig af indbrudstyve og spritbilister. Men i år er man kommet på en særlig opgave hos Københavns Politi. 

quote Vi tror, den har skidt på gulvet hjemme i lejligheden

Københavns Politi

En nuttet hundehvalp blev nemlig fundet alene ved Føtex på Nordre Fasanvej på Frederiksberg, og derfor har man i nu to dage efterlyst en ejer. 

Personerne, der har haft hvalpen, har fået en deadline, som hedder inden den 24. december, men desværre er ingen ejermand kommet på banen, oplyser vicepolitikommissær Jesper Bangsgaard til TV 2 Lorry lillejuleaften. 

Muligvis efterladt med vilje

Selvom flere betjente kunne blive fristet til at tage hvalpen med sig, har man givet den videre til eksperter. Hvalpen bliver betegnet som hittegods, og ansatte kan derfor ikke bare nappe den med hjem. 

Hvad, der er endnu værre, er, at den er meget syg, oplyser vicepolitikommissæren:

- Den er hårdt ramt af orm. Så vi tror, den har skidt på gulvet hjemme i lejligheden, og så har man sikkert fået nok og efterladt den. 

Mistanken bekræftes desuden af flere andre faktorer:

-  Hvalpen har hverken fået ormekur eller øretatovering. Dyrlægen siger, at det er tvivlsomt, om den overhovedet er otte uger gammel, som en hvalp ellers skal være, før den bliver givet videre. Vi tror derfor, at den kan være hentet i udlandet, siger Jesper Bangsgaard til TV 2 Lorry.

Masser af danskere vil adoptere hunden

Lige nu er hvalpen i isolation på grund af sin sygdom, og dens videre skæbne bliver et internat.

quote Når man køber hvalp eller hund, så gør det kun fra opdrættere, der har styr på vaccinationerne

Dyrenes Beskyttelse

Her kommer den dog højst sandsynligt ikke til at bo længe.

Siden TV 2 Lorry bragte efterlysningen af hundeejeren den 22. december, er det væltet ind med henvendelser til Københavns Politi fra danskere, der gerne vil adoptere det lille, bløde kæledyr. 

På stationen har man oprettet en venteliste. 

- Man behøver ikke henvende sig længere, for der er allerede lang kø. Den vil blive solgt til den pris, som det har kostet at vaccinere og anbringe den, for der har jo været nogle udgifter, forklarer Jesper Bangsgaard.

Politiet: Tænk jer om, før I anskaffer hvalpe

Fra politiet lyder desuden en stor opfordring til alle danskere om at tænke sig om, før man anskaffer sig en hund:

- Mange tænker sikkert, at det er hyggeligt med en sød hundehvalp til børnene her i juletiden. Men man skal altså gide et lufte den i de næste 15 år også, siger politimanden til TV 2 Lorry. 

De mange, som nu har henvendt sig for at adoptere hvalpen, vil ligeledes blive bedt om at overveje situationen grundigt:

- Det er en blandingsrace, så man skal være varsom. Vi ved ikke, hvor stor og gammel den bliver. Man skal have råd til både dyrlæge og mad i mange år. Der er mange aspekter i at have en hund. 

Dyrenes Beskyttelse har tidligere i år også opfordret danskerne til at tænke sig bedre om, før de køber hund:

-  Vi opfordrer hundeejere til, at de får vaccineret deres hvalpe efter dyreværnets anbefalinger. Og så kan vi kun kraftigt opfordre til, at når man køber hvalp eller hund, så gør det kun fra opdrættere, der har styr på vaccinationerne. Undgå hvalpefabrikkerne. Her er det ofte hunde, der har dårlige forhold, sagde Hanne Valentin Werner til TV 2 Lorry. 

DET SKAL DU SIKRE DIG, FØR DU KØBER HUND:

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Genrebillede

Gymnasie ramt af kæmpetyveri: 120 designerstole forsvandt over weekenden

politi 112 politibil

57-årig mand savnes – nu beder politiet om hjælp

s-tog

Kvinde frifindes for vold - sprøjtede vand på ansatte i DSB

Fartkontrol

Leasingselskab taber kamp om Porsche efter høj fart

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere