Lokale borgere vil forsøge at omstøde beslutning om grusgrav i Hornsherred

Den endelig beslutning er truffet i regionsrådet, men naboerne har endnu ikke givet op

Region Hovedstaden har besluttet, at der skal ligge en grusgrav ved byen Onsved i Hornsherred.

Noget som beboerne har kæmpet indædt imod i 15 år.

- Vi er meget bekymret for vores grundvand og alt det støv, som det vil medføre ind over byen, siger Mie Hansen, der bor i Onsved, til TV 2 Lorry.

12. oktober traf regionsrådet den endelige beslutning. Noget som vil forvandle de omkringliggende marker i Onsved til et hul i jorden.

- Det vil have en stor konsekvens at have sådan en stor grav midt i det hele, med lastbiler der ødelægger naturen, som den var, siger Mia Balint, der ligeledes er borger i Onsved, TV 2 Lorry.

Har ikke givet op endnu

Særligt 24 husstande i Onsved bliver berørt af den kommende grusgrav.

Torsdag var der indkaldt til borgermøde, da man vil have omgjort beslutningen og mobiliseret andre borgere, som kan blive berørt af grusgraven.

- Jeg tror ikke at særlig mange ved, at så stor en grusgrav er ved at blive gravet her lige oven på et stort grundvandsmagasin, siger Mie Hansen.

Men umiddelbart er der ikke mere at gøre – beslutningen er taget i regionsrådet.

Der har været høringer, der har været udarbejdet miljøundersøgelser og der er lavet rapporter om miljøpåvirkningen af graveområdet.

Borgerne i Onsved vil dog forsøge en sidste gang at få omstødt beslutningen.

- Vi er i kontakt med en miljøadvokat, som måske kan påvise, om der er sket juridiske fodfejl, for vi kan se, at det er den eneste kattelem vi har for at modarbejde den her grusgrav, siger Mia Balint.