Foto: TV2/Lorry

Radikale bakker op om lukning af Folkets Hus

Det er på sin plads at lukke Folkets Hus i sin nuværende form permanent, mener den radikale kultur- og fritidsordfører Michael Gatten.

Det er ikke kun Det Konservative Folkeparti og Dansk Folkeparti på Københavns Rådhus, der efterhånden har opbrugt tålmodigheden med Folkets Hus på Nørrebro.

Nu melder også Radikale Venstre, at huset ikke bare skal lukkes permanent

- Vi hverken kan eller vil stå model til, at Loyal to Familia eller andre bander bruger Folkets Hus som klublokale og spreder skræk og rædsel blandt både brugere af huset og borgerne på Nørrebro, siger Michael Gatten, der er kultur- og fritidsordfører for Radikale Venstre, til TV 2 Lorry.

Læs også Naboer til Folkets Hus: "Bande skræmmer alle væk fra området"

Tre muligheder for huset skal undersøges

Radikale Venstre er dermed godt tilfreds med, at der er er bred opbakning bag en midlertidig lukning af Folkets Hus, men vil gerne gå skridtet videre.

- Når politiet nu også kaster håndklædet i ringen, så ser vi fra Radikales side derfor ikke kun den nuværende midlertidige lukning som en løsning, men ønsker en permanent lukning af Folkets Hus i sin nuværende form, siger han med henvisning til den vurdering, politiet tidligere i dag sendte til politikerne.

Læs også Politiet slår fast: Bande i Folkets Hus er til fare for naboerne

Radikale Venstre vil derfor have forvaltningen til at undersøge tre fremtidsscnearier for Folkets Hus: At omdanne huset til kommunalt kulturhus, at sende driften af huset i udbud eller at lukke det som kulturhus og sælge det med henblik på at omdanne det til ungdomsboliger. Sidstnævnte foreslog Radikale Venstre sammen med De Konservative sidste år, men uden at kunne samle opbakning bag forslaget.