Konservative kræver Folkets Hus solgt efter bandefester

Det vækker forargelse i Borgerrepræsentationen, at den berygtede bande Loyal to Familia holder fester i det kommunalt støttede Folkets Hus på Nørrebro.

Hvert år betaler københavnske skatteydere 1,3 millioner kroner til driften af Folkets Hus. Men huset på Nørrebro har udviklet sig til et værested for medlemmer af banden Loyal to Familia, der mindst tre gange siden marts har holdt fester i huset. Det har Københavns Politi oplyst til Socialforvaltningen.

Den øgede bandeaktivitet i huset har i dag fået bestyrelsen i fonden bag Folkets Hus til midlertidigt at lukke det ned, som vi tidligere har fortalt på TV2 Lorry. Men står det til Det Konservative Folkeparti i Borgerrepræsentationen, skal huset helt sælges og i stedet bruges til ungdomsboliger.

- Vi ønsker ikke, at københavnerne skal være til grin for deres egne penge. Så vi vil ikke putte skattekroner i et projekt, hvis det viser sig, at det ikke er åbent for alle unge. Det er et problem, hvis det reelt er bander, der administrerer det, siger den konservative gruppeformand Jakob Næsager. 

Men vil et salg ikke gå ud over andre brugere af huset?

- Jeg oplever ikke, at huset er tilgængeligt for alle kommunale foreninger. Derfor så jeg hellere, at vi sælger huset til et godt formål. De penge vi i dag bruger på Folkets Hus, vil vi så i stedet kunne bruge til folkeoplysende foreninger, som mange vil kunne få glæde af. Aftenskoler, spejderforeninger og idrætsforeninger, lyder det fra Næsager.

Kultur- og fritidsborgmesteren går ind i sagen

Problemerne med bandernes brug af det kommunalt støttede hus bliver i morgen taget op på et møde i Kultur- og Fritidsudvalget af borgmester Carl Christian Ebbesen. Han oplyser til TV2 Lorry, at politiet i går har orienteret ham om en optrapning af bandeaktiviteterne i Folkets Hus.

- Jeg er forarget. Det virker så provokerende, at bandemedlemmer får stillet et klubhus til rådighed af skatteyderne og oven i købet bruger det til fejring af kriminelle, der er blevet løsladt. Set med mine øjne skal det ikke finde sted i København, siger Ebbesen.

Kultur- og Fritidsborgmesteren er lydhør over for det konservative forslag om at sælge huset, men først hvis andre løsninger på bandeproblemerne ikke fungerer. Konkret foreslår han, at man i første omgang tager den økonomiske støtte fra huset og i stedet bruger pengene på at omdanne huset til et studiemiljø for på den måde at gøre stedet attraktivt for andre grupper end banden Loyal to Familia.

- I dag er Folkets Hus indrettet med sofaer, hvor bandemedlemmerne kan hygge sig. Det skal laves om, så det bliver et åbent miljø for studerende. Når de bliver dominerende, vil det ikke længere være interessant for bandemedlemmer at komme. Og hvis de gør det alligevel, skal politiet komme prompte og anholde dem.

- Er der ikke opbakning til det forslag, er næste skridt, at man tager konsekvensen og sætter huset til salg, forklarer Carl Christian Ebbesen.

Foruden at rejse sagen på torsdagens møde i Kultur- og Fritidsudvalget, vil borgmesteren også have bandeproblemerne på dagsordenen på næste torsdags møde i Borgerrepræsentationen. 

Venstres kulturordfører på rådhuset, Jens Kristian-Lütken, skriver på Facebook, at han bakker op om at lukke og sælge huset.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik