Komiker måtte lukke kulørt fest, da politiet dukkede op

Komikeren Amin Jensen holdt søndag en fest for sit meget omtalte lysskilt. Der gik dog ikke længe, før politiet troppede op, og så måtte festen lukke.

Der var livemusik, pølsevogn og ballondyr, da den kendte komiker Amin Jensen søndag ved middagstid holdt en noget speciel fest.

Festen startede klokken 12 ude foran Amin Jensens hus i Hvidovre, hvor han markerede, at det nu er to år siden, at han satte et meget udskældt lysskilt op på sit hus. Men efter noget tid, blev festlighederne afbrudt af politiet.

quote Folk var glade, indtil politiet kom

Amin Jensen, komiker

Mere om det senere. Først skal vi nemlig lige omkring sagen om Amin Jensens lysskilt.

Skiltet har været en varm kartoffel de sidste to år og bragt ham i uføre hos både naboer, kommunen og politiet.

Det hele begyndte, da komikeren i starten af 2017 satte et fem meter bredt og 200.000 kroner dyrt lysskilt op foran sit hus på Gammel Køge Landevej.

Her ses lystavlen, der har været den helt store stridsøkse mellem Amin Jensen på ene side og naboer, kommune og politi på den anden.
Her ses lystavlen, der har været den helt store stridsøkse mellem Amin Jensen på ene side og naboer, kommune og politi på den anden.
Foto: Ida Marie Odgaard - Ritzau Scanpix

I krig med kommunen 

Skiltet viste blandt andet reklamer for kulturarrangementer i Hvidovre og komikerens egne shows. Men flere af hans naboer brød sig ikke om det.

De mente, at det forringede deres livskvalitet, fordi det lyste ind ad deres vinduer, og derfor klagede de til Hvidovre Kommune.

Kommunen vurderede efterfølgende, at lysskiltet var i strid med lokalplanen. Men det ville Amin Jensen ikke finde sig i.

Han indsendte derfor en ansøgning om en dispensation til kommunen, og så endte sagen på bordet hos politikerne i Hvidovres teknik- og miljøudvalg.

quote Jeg er vokset op i Albertslund med nogle forældre, der gav mig ind med modermælken, at man ikke bare skal gøre, som myndighederne siger.

Amin Jensen, komiker

Heller ikke de var synderligt begejstrede for komikerens skilt, og det endte med, at seks ud af syv af udvalgsmedlemmerne fulgte forvaltningens indstilling og vendte tommelfingeren nedad.

Amin Jensen fik dermed påbud om at pille sin lystavle ned igen. Men sagen sluttede ikke her.

Fik medhold i klage

Stædig som komikeren var, valgte han at påklage kommunens påbud og afgørelser til Planklagenævnet, og de endte med at give ham medhold, og det betød, at han alligevel måtte beholde skiltet.

Og så alligevel ikke helt. For i mellemtiden havde også ordensmagten blandet sig.

Både Rigspolitiet og Københavns Vestegns Politi mente, at lysskiltet generede trafikken i det befærdede kryds ude foran Amin Jensens hus. Derfor påbød de ham at fjerne skiltet.

Hvis ikke det skete, ville der ifølge politiet vanke dagbøder. Men eftersom det kun er retten, der kan udstede den slags, har komikeren endnu ikke modtaget så meget som én enkelt bøde.

Den lille mand mod systemet

Amin Jensen oplyser dog til TV 2 Lorry, at Københavns Vestegns Politi nu har sigtet ham og vil hive ham i retten. Spørgsmålet om dagbøderne afventer derfor nu at blive endelig afgjort.

- Jeg er ikke glad for at ryge i retten. Men jeg er glad for at få en afslutning på det her. Jeg tror, at politiet har en meget dårlig sag. Der er tusindvis af skærme rundt omkring i landet, og det er sjovt nok mange af kommunerne, der sætter de fleste af dem op. Der siger politiet ikke noget, selvom skærmene står midt i lyskryds eller i midterrabatten. Men når det er Hr. Jensen her, skal jeg ikke tro, jeg er noget, siger Amin Jensen.

Amin Jensen føler sig som den lille mand mod systemet.
Amin Jensen føler sig som den lille mand mod systemet.
Foto: TV 2 Kosmopol

Han forklarer sin egen stædighed med, at han føler mig som den lille mand, der kæmper mod systemet.

- Jeg er vokset op i Albertslund med nogle forældre, der gav mig ind med modermælken, at man ikke bare skal gøre, som myndighederne siger. Der har været gange, hvor jeg overvejet, om jeg gider det her. Men jeg er alligevel stædig og går hele vejen, siger Amin Jensen.

Der er endnu ikke fastsat et konkret dato for det første retsmøde. Men så sent som i dag fik komikeren uventet besøg af Københavns Vestegns Politi, der pludselig dukkede op midt under hans fest.

På billedet ses politiet foran Amin Jensens hus.
På billedet ses politiet foran Amin Jensens hus.
Foto: TV 2 Kosmopol

Ifølge Peter Grønbæk, vagtchef ved Københavns Vestegns Politi, var det dog ikke på grund af lysskiltet, at politiet afbrød festen.

- Det handlede om, at festen havde bredt sig ud på cykelstien og fortovet. Vi var derfor lige derude og have en kortvarig dialog med ham om, at det nok ikke var en god idé, at festen foregik lige præcis der. Vi bad dem om trække festen ind, og det gjorde de så også med det samme, siger Peter Grønbæk til TV 2 Lorry.

(Artiklen fortsætter under billederne)

En af gæsterne var klædt ud som Benny fra Olsen Banden.
En af gæsterne var klædt ud som Benny fra Olsen Banden.
Foto: TV 2 Kosmopol
Der blev spillet live musik for gæsterne.
Der blev spillet live musik for gæsterne.
Foto: TV 2 Kosmopol

Amin Jensen valgte i den forbindelse at lukke festen et kvarter før tid. Han havde glemt at søge tilladelse fra kommunen, forklarer han. 

- Politiet var meget søde. Jeg spurgte dem, hvad de troede, at chancen var for, at jeg kunne få sådan en tilladelse fra kommunen, og det kunne de ikke lige svare på, siger han med et grin.

 
 
Foto: TV 2 Kosmopol

Han tilføjer, at han i det hele taget er glad for, at han nåede at holde en fest og markere de sidste to års lange kamp.

- Man skal passe på, man ikke bliver sådan en sur morfar, og derfor ville jeg gøre noget positivt ved at holde en festlig happening og fejre to års dagen for skiltet på en positiv måde. Det, synes jeg, lykkedes rigtig godt. Folk var glade, indtil politiet kom, siger han.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik