Albertslund dropper nu bioposer til fordel for genbrugsplast

Albertslund Kommune dropper bioposer til fordel for genbrugsplast til borgernes madaffald.

00:51

Hos Vestforbrændingen, der ejes af 19 kommuner i vores sendeområde, anbefaler man nu at droppe bioposen til fordel for den velkendte plastpose. Video: Sofie Mathiassen / Ritzau Scanpix

Det er slut med dryppende væsker fra Albertslund-borgernes madaffald i fremtiden.

Kommunen har nemlig besluttet at droppe de grønne bioposer lavet af majs, som borgerne indtil nu har sorteret madaffald i, og i stedet give borgerne poser lavet af genbrugsplast.

Genbrugsplastposen er mere praktisk. Den er stærkere, og så væsker den ikke så meget. 

Povl Markussen, leder af Agenda Center Albertslund

Dermed følger kommunen en anbefaling fra Vestforbrændingen, der har rådet alle sine 19 ejerkommuner til at skifte fra bioposer til genbrugsplastposer.

- Sagen er den, at bioposerne alligevel sorteres fra i det nye biogasanlæg, fordi processen går så hurtigt, at de ikke kan nå at blive nedbrudt. Så det er faktisk mere ressourcekrævende at bruge poser af naturmaterialer end plastik, forklarer Povl Markussen, der er leder af Agenda Center Albertslund. 

Læs også Halsnæs dropper bioposer: Plast til madaffald skåner miljø og økonomi

Han forstår godt, hvis borgerne er overraskede over beslutningen.

- Da jeg først hørte det, tænkte jeg også, om det ikke var et skridt tilbage at vende tilbage til plastposer. Så det kan jeg godt forstå, hvis folk tænker. Men når de får forklaringen, så giver det jo mening, siger han.

- Derudover er genbrugsplastposen mere praktisk. Den er stærkere, og så væsker den ikke så meget. Folk tager det i stiv arm, at de skal vænne sig til noget nyt, siger Povl Markussen.

Læs også Købmand udskifter plastikposerne - og kunderne elsker det

Omkring halvdelen af Albertslunds borgere har fået omdelt de nye genbrugsplastposer, og den sidste halvdel burde få dem i postkassen inden slutningen af april. 

- Men hvis man har 50 bioposer liggende, så må man altså gerne bruge dem, inden man starter på de nye poser, forsikrer Povl Markussen.

Indtil videre er det kun Halsnæs og Albertslund ud af de 19 ejerkommuner, der har droppet bioposerne . De resterende kommuner har endnu ikke besluttet sig. 

Læs også Københavns bioposer tømmes for affald - og brændes af som plast

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik