Clara Tauson leverer kæmpe overraskelse i Grand Slam-debut

Den 17-årige tenniskomet fra Gentofte tog karrierens hidtil største sejr, da hun slog verdens nummer 25 i tre sæt efter at have overlevet to matchbolde.

Clara Tauson. Skriv bare navnet ned eller sørg for at huske det. Meget tyder nemlig på, at hun har tænkt sig at markere sig fremover som en af Danmarks næste sportsstjerner internationalt.

Det danske stjerneskud fra Gentofte slog sig ind på den store scene, da hun i sin Grand Slam-debut ved French Open besejrede en topspiller, der rangerer langt over hende selv på verdensranglisten.

Tauson er selv nummer 188 i verden og vandt i første runde en marantonkamp over amerikanske Jennifer Brady, der indtager en 25.-plads. Mere imponerende var det, at danskeren ovenikøbet overlevede to matchbolde mod slutningen af tredje sæt.

Perfekt tennis-match

Selv om Tauson stod over for en på papiret noget bedre modstander, så var hun af bookmakerne på forhånd ikke spået til at være helt chanceløs.

Clara Tauson og Jennifer Brady viste sig at være et perfekt match for tenniselskere, hvor man i starten af kampen skulle være vågen for at følge med de mange vinderslag, der fra begge sider blev hamret ned på modstanderens banehalvdel.

Den 17-årige dansker tog teten og leverede en overbevisende start på kampen med en fin blanding af aggressive, kraftfulde slag fra både forhånden og baghånden, og hun kom også frem til nettet flere gange.

Første servegennembrud var i dansk favør til 3-1, og selvom amerikaneren igen fik kontakt, så kunne Brady ikke forhindre, at Tauson løb med første sæt.

Amerikaneren svarede dog igen i andet sæt, hvor hun også skruede op for tempoet. Tauson blev brudt allerede i første parti, og da danskeren ikke formåede at slå tilbage, var det Brady, der vandt andet sæt 6-3 efter endnu et servegennembrud.

Tauson overlevede to matchbolde

Efter parterne havde delt de to første sæt imellem sig, skulle det hele afgøres i et tredje sæt.

Her så det kortvarigt sort ud, da Tauson blev breaket til 2-4, men danskeren slog straks igen og brød til 3-4.

Begge spillere holdt serv frem til 5-6, hvor Tauson var nede med to matchbolde i egen serv. På imponerende vis slog hun sig løs og holdt kampen i live ved stillingen 6-6. Her var det så pludselig danskeren, der tog initiativet. Tauson brød og nåede at have tre matchbolde i egen serv ved stillingen 7-6. Men hun formåede ikke at lukke kampen.

Først på danskerens femte matchbold ved stillingen 8-7 i tredje sæt lykkedes det Tauson at lukke kampen, da Brady sendte bolden ud over sidelinjen.

I anden runde venter verdens nummer 57, amerikanske Danielle Collins.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sport

20210411-175648-L-1920x1276we

Kæmpe drama i Brøndby - københavnerne løber med det hele

20070614-190907-5-1920x1284we

Sportsklubber bløder medlemmer - sådan ser det ud i din kommune

hærværk mod bmx-bane

Fjernstyrede biler hærger BMX-bane: "Det kan blive utrolig farligt"

20190608-000400-l-1920x1277we.jpg

12.000 tilskuere lukkes ind til EM-kampe i København

Gentofte

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere