Wozniacki takker kritikere - håber på forsoning i København

Caroline Wozniackis far, Piotr Wozniacki, håber, at datterens karrierestop kan være med til at begrave stridsøksen mellem ham og kritikerne.

Mens Caroline Wozniacki i mere end et årti har kæmpet hårdt på alverdens tennisbaner, så har hendes far og træner, Piotr Wozniacki, ofte taget kampene uden for banen.

For selvom tennisstjernen er blandt de største danske sportsnavne i historien og har vundet adskillige store turneringer i karrierens løb, så har hun også været genstand for kritik. Eksempelvis blev Wozniacki i mange år kritiseret for ikke at have vundet en Grand Slam-titel - altså lige indtil hun i 2018 rent faktisk vandt en.

Kritik, som Piotr Wozniacki ofte har stået på mål for i medierne.

- Jeg vil bare gerne sige tak til alle i dag, og til alle dem, som var kritisk over for min side og Carolines, vil jeg sige tusind tak for, at I har hjulpet os på et eller andet tidspunkt. Jeg håber, at vi kan mødes igen i maj i København og få en kop Carlsberg, siger Piotr Wozniacki med henvisning til, at Caroline Wozniacki i maj spiller en opvisningskamp mod veninden Serena Williams i Royal Arena.

Caroline Wozniacki har også tidligere fået kritik for nogle af sine karrierevalg og manglende evne til at videreudvikle sin spillestil.

Piotr Wozniacki har selv været i angreb

Den karismatiske far og tennistræner har ikke kun besvaret kritikere. Han har også ved flere lejligheder skudt med skarpt den anden vej.

Torsdag - dagen inden Caroline Wozniackis sidste kamp i karrieren - rettede Piotr Wozniacki kritik mod Dansk Tennis Forbund for både at kåre Clara Tauson som årets tennisspiller i Danmark og for at undgå Caroline Wozniacki i en billedcollage på Instagram, hvor de hyldede hverdagens tennishelte.

- For mig er det kun en provokation, sagde Piotr Wozniacki torsdag om DTF's fravalg af sin datter i den pågældende billedcollage.

Så du tror, det er med vilje?

- 100 procent. De har ikke respekt for de folk, som har fået hele verden til at snakke om dansk tennis. De burde helt klart være de første på det billede, sagde han videre.

På det originale billede på Facebook og DTF's hjemmeside var Caroline Wozniacki med på collagen, og over for TV 2 SPORT har forbundet forklaret sagen med, at der var tale om en uheldig beskæring af collagen på Instagram, hvor hele billedet ikke kunne være med.

"Fra i dag af er jeg kun far"

Fredag morgen dansk tid havde Piotr Wozniacki og resten af familien taget plads på tilskuerpladserne i Melbourne Arena, hvor de overværede det, der blev Caroline Wozniackis sidste kamp i karrieren.

Med nederlaget mod tunesiske Ons Jabeur i tredje runde af Australian Open var det ikke kun den danske tennisstjernes karriere, der sluttede. Det gjorde Piotr Wozniackis karriere som tennistræner også.

- Når du kigger på mig i dag, kan du se, at jeg har skiftet tøj i forhold til min træningsdragt. Fra i dag af er jeg far, siger Piotr Wozniacki, der ikke helt har forstået, at det er slut nu.

- Jeg er meget stolt. Det er ikke til diskussion. Men igen tror jeg, at jeg er lidt anderledes. Min karakter er lidt anderledes. Jeg tror, at jeg skal bruge lidt mere tid på at føle det, som alle andre måske føler med det samme. Fordi vi er forskellige mennesker.

Hvad Caroline og Piotr Wozniacki skal nu, er endnu uvis for offentligheden, men står det til 57-årige Piotr Wozniacki, så bliver det altså med en noget mildere tone mellem ham og kritikerne.