Nu kan borgere afhente pakkepost, mens de venter på bussen

Et samarbejde mellem mobilitetsselskabet Movia, Stevns Kommune og virksomheden Nordic Infrastructure skal gøre det lettere at kombinere kollektiv transport med nogle af de andre gøremål, man har i løbet af en dag.

Det er blevet nemmere for borgere i Stevns Kommune at hente deres post, når de rejser med bus.

Movia, Stevns Kommune og Nordic Infrastructure sætter nemlig fem pakkebokse op ved busstoppestederne i kommunen.

Det skriver Movia i en pressemeddelelse.

Formålet er at gøre det nemmere for borgerne at kombinere flere gøremål på vej hjem fra eller til arbejde, mens man venter på bussen.

- Vi håber, at vores borgere vil tage godt imod dette nye tilbud, som kan være med til at gøre det lettere både at sende og afhente pakker, siger Flemming Petersen fra Venstre, formand for Plan-, Miljø- og Teknikudvalget i Stevns Kommune.

Stevns bliver de første

Der er en særlig grund til at det netop er Stevns, der bliver de første, som prøver forsøget med de såkaldte nærbokse.

- Vi har valgt Stevns, fordi det er en af de kommuner, hvor der kan være langt til udleveringssteder. Så borgerne har i højere grad sværere ved at hente deres pakker. Stevns består af mindre lokalsamfund som vi ønsker at nå ud til med Nærboks, siger Amalie Øhrgaard, der er project assistant manager i Nordic Infrastructure, til TV 2 Lorry.

Boksene kan både bruges til at sende og modtage pakker. For at få pakker sendt til boksene skal man aktivt vælge levering til en af disse, når man tjekker ud ved nethandel.

Det gælder foreløbig de hjemmesider, der tilbyder levering til en Nærboks. Movia håber, at de nye bokse kan gøre det nemmere og mere attraktivt at tage offentlig transport.

- Vi kender vist alle, at det kræver praktik at få hverdagspuslespillet til at gå op. Derfor er vi glade for, at vi sammen med Stevns Kommune og Nordic Infrastructure kan lave dette forsøg med pakkebokse ved stoppestederne, som det første sted på Sjælland. Vi er meget spændte på at se, hvordan borgerne tager imod de nye muligheder, siger Movias kommunikationsdirektør Camilla Struckmann.

Kommer andre steder

De første to pakkebokse er allerede sat op i Stevns ved stoppestederne Valløby og Holtug. De sidste tre bliver sat op i starten af 2020 ved Jernbanegade i Store Heddinge, Hårlev Stationsvej i Hårløv og Højerup.

Det er Nordic Infrastructures plan at udvide nærboksene til andre steder i landet, heriblandt Storkøbenhavn trods de mange andre steder hvor man kan afhente pakker.

- Nærboks er et åbent netværk og alle har derfor mulighed for at levere pakker dertil, og det er derfor også med til at imødekomme borgernes behov i den stigende pakkelevering. Med Nærboks slipper man for at stå i kø, og det gør det mere fleksibelt for borgerne, lyder det fra Amalie Øhrgaard.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Hund, kat og hest

Hader dit dyr nytårskrudt? Her er, hvad du kan gøre

unge hjemløse

Slut med unge sofa-sovere: København opfører 36 ’skæve boliger’

julehjælp

playFra corona-hjælp til julehjælp: Ubenyttede gavekort gives videre til trængende

Snorre Byrial Pedersen

playJulegaver til hjemløse er et hit – sådan kan du hjælpe

Stevns

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere