Milliarddyr pakketerminal på vej til København

Den internationale logistikvirksomhed DHL har med en investering på én milliard kroner planer om en ny topmoderne pakkecentral i Københavns Lufthavn.

Der er ikke noget nyt i et stort DHL-lager i Københavns Lufthavn, hvor logistikvirksomheden har holdt til siden 1992.

Men der er noget nyt i den nye pakketerminal, som DHL vil bygge.

På Kystvejen i Kastrup vil DHL i 2023 åbne en ny stor såkaldt hub ved lufthavnen, der fungerer som pakkecentral for pakker, der kommer fra et sted og skal videre til et andet.

Dermed kan virksomheden i fremtiden håndtere fem gange så mange pakker dagligt, som man kan i dag.

37.000 pakker i timen

Det betyder næsten 37.000 pakker i timen. Døgnet rundt.

- Vi har de seneste to år set en tocifret vækst hos vores kunder i pakker og forsendelser, og vi forventer, det her fortsætter, siger Parvinder Tiwana, der er salgsdirektør hos DHL Express (Denmark).

Den verdensomspændende logistikvirksomhed har investeret intet mindre end én millard kroner til den nye topmoderne pakkecentral i Københavns Lufthavn.

Den nye central skal være én blandt bare 19 regionale hubs på verdensplan hos DHL, og vil i Kastrup vil den nye pakkehåndteringscentral beskæftige i alt 600 medarbejdere mod de nuværende 500.

DHL udvider stort i Danmark - her et billede fra pakkecentralen i Rüdersdorf nær Berlin.
DHL udvider stort i Danmark - her et billede fra pakkecentralen i Rüdersdorf nær Berlin.
Foto: DHL / Presse

Derudover vokser pladsen i den nye bygning til det tredobbelte, således de ansatte - og pakkerne - i fremtiden vil have hele 26.000 kvadratmeter at boltre sig på.

En stor del af pladsen kommer dog til at blive udfyldt af et fuldautomatiseret pakkesorteringssystem, som endnu ikke er færdigudviklet.

København er et globalt knudepunkt

København er ifølge DHL et optimalt sted at have en ny millarddyr hub, da man i forlængelse af Kastrup Lufthavn ligger godt placeret på et centralt knudepunkt i norden.

- Det samarbejde, vi har haft med København, gør, at det har gjort beslutningen nemmere. Men der har været mange facetter i spil, og vi har en klar forventning om, at handlen med pakker fortsætter med at vokse i hovedstadsområdet, siger Parwinder Tiwana.

Også hos Københavns Lufthavn ser administerende direktør Thomas Woldbye DHLs investering som en helt afgørende investering for Danmark – og som et skulderklap til lufthavnen efter flere års godt og tæt samarbejde.

- Vi er meget taknemmelige over, at DHL har valgt CPH til deres nye hub. Vi kan se, at der er et stigende behov for at få skabt gode luftfragt-faciliteter til at håndtere de stigende fragtmængder til og fra eksempelvis Kina, siger han og tilføjer:

- Samme behov har forbrugerne, der handler mere og mere på nettet. Så dette er en virkelig god nyhed for regionen, siger han.

DHL købte blandt andet sidste år 14 nye Boing- og 5 nye Airbus-fly.

Det betyder, at DHL flåden nu råder over 260 fly til den globale pakketransport.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

Parkeringsvagt

Nu kommer der kommunal parkeringskontrol i Brøndby

Maddrengen roerer

play13-årig elsker at lave mad: Nu har han skabt sit eget fritidsjob

Postbyen

playMegaprojekt skrider frem: Her skal Københavns næste højhuse bygges

elløbehjul

Ny lov: Hjelm-pligt på el-løbehjul

Tårnby

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere