Mand væltede ned i voldgrav: Nu har han mistet sin arm

En mand, der tirsdag formiddag kom ud for en arbejdsulykke ved Vallø Slot, er uden for livsfare.

Manden fik amputeret sin arm på stedet for at undgå at drukne. Foto: Toke Sloth Grøndal - TV ØST

En mand kom alvorligt til skade tirsdag formiddag, da den rendegraver, som han kørte på, væltede ned i voldgraven ved Vallø Slot.

Den tilskadekomne, en 54-årig mand fra Vordingborg, er nu uden for livsfare, men ulykken koster ham en arm, skriver sn.dk.

Da han røg i voldgraven, kom han i klemme under den væltede maskine. For at redde ham fra at drukne måtte en læge og redningspersonale amputere hans arm på stedet. Hans tilstand er nu stabil. 

Læs også Preben blev mast af halmballe: "Jeg var pisse heldig"

Arbejdstilsynet ser på sagen

Arbejdstilsynet blev tilkaldt og fortæller TV Øst, at ulykken skete i forbindelse med oprensning af vandplanter i voldgraven.

- Arbejdstilsynet har i første omgang givet et strakspåbud, hvor virksomheden skal sikre gravemaskiner mod nedstyrtning ved voldgrave. Derudover er sagen overdraget til Arbejdstilsynets jurister til vurdering af, om der er grundlag for en straffesag, siger tilsynschef i Arbejdstilsynets tilsynscenter Øst, Brian Brink Larsen.  

Ulykken skete på grund af de metalplader, som manden havde lagt ud for at beskytte kantstenene, skriver TV Øst.

Da manden skulle i gang med at oprense vandplanter i den anden del af voldgraven, gled maskinen, da den kørte ud på metalpladerne. Og så endte maskinen og manden i voldgraven. 

Læs også Nedrivningsarbejder død efter fald fra 10 meters højdeTilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik