Badning frarådes fortsat ved populær strand efter vejrhændelse

De næste to til tre dage bør man ikke hoppe i vandet ved Solrød Strandpark.

Vandglade borgere i Solrød må fortsat undvære at kunne tage en dukkert ved den 400 meter lange Solrød Strand.

Det skyldes, at weekenden har budt på store regnskyl, som sandsynligvis har forpestet badevandskvaliteten, oplyser Solrød Kommune på dens hjemmeside.

- Husk, at det generelt altid er en god idé at undvære badeturen 2-3 dage efter større regnskyl, fordi der kan blive skyllet lidt af hvert med ud i vandet, som kan øge risikoen for dårlig badevandskvalitet, skriver kommunen.

Også i sidste uge, hvor temperaturen nærmest påkrævede en tur i vandet, kunne man heller ikke bade ved Solrød Strand.

For mange lortebakterier

Dette skyldtes et alt for højt indhold af E. coli-bakterier.

- Når badevandet ikke lever op til kvalitetskravene, så er det ofte på grund af en kortvarig forurening, men i det her tilfælde, der ved vi ikke, hvor forureningen er opstået fra, sagde Simon Jørgensen, der er miljømedarbejder i Solrød, til TV 2 Lorry i fredags.

Normalt må der være målt op til 500 E. coli-bakterier per 100 millimeter i badevandet, men ved badevandsanalysen den 23. juni viste den, at der var 640 E. coli-bakterier per 100 millimeter i vandet. Udover E.coli-bakterier, som analyseres der også for enterokokker.

- Vi har en badevandsbekendtgørelse, der siger, at der må være to typer indikatorbakterier i vandet, som man analyserer for. Hvis badevandet ikke kan overholde de krav, så skal kommunen fraråde eller forbyde badning – og vi har valgt at fraråde, sagde miljømedarbejder Simon Jørgensen.

Kommunens seneste badevandsanalyse den 26. juni viste dog fine resultater. Men badningen er nu altså forpurret af regnskyllene i weekenden.

Solrød Kommune oplyser mandag, at de generelt anbefaler, at man som borger har øjnene med sig og ikke bader steder, hvor vandet på grund af tang eller brunalger er så uklart, at man ikke kan se sine fødder, hvis man går ud, hvor det er en meter dybt.

De næste badevandsanalyser, bliver taget i starten af juli, og du kan løbende holde øje med badevandskvaliteten på kommunens hjemmeside www.solrod.dk 

Fakta om E-coli og enterokokker

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Miljø

brand solum roskilde drone

playKæmpe affaldsbrand næsten slukket - brandvæsenet er dog langt fra færdige

breddam 2

Råstofplan fra Region H møder kritik: ”Vi ender som en hullet ost”

Movias busstoppesteder

Vestegnskommune bliver en af landets første med 100 procent fossilfri busser

sluse jyllinge nordmark

playNy milepæl: Slusen er nu sat i Jyllinge Nordmark

Solrød

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere