Kommune fraråder badning - vandet er forurenet

I Solrød Kommune ved Solrød Strandpark er alt badning frarådet, det skyldes, at badevandet ikke lever op til visse kvalitetskrav.

Badegæster, der trænger til en dukkert i sommerens varme, må lige nu søge andre steder hen, hvis de har planer om at bade ved Solrød Strandpark.

Det skyldes, at badevandet ikke lever op til kvalitetskravet for, hvad der er lovligt at bade i. Det oplyser Simon Jørgensen, der er miljømedarbejder i Solrød Kommune, til TV 2 Lorry.

- Når badevandet ikke lever op til kvalitetskravene, så er det ofte på grund af en kortvarig forurening, men i det her tilfælde, der ved vi ikke, hvor forureningen er opstået fra, siger han og fortsætter:

- Vi har en badevandsbekendtgørelse, der siger, at der må være to typer indikatorbakterier i vandet, som man analyserer for. Hvis badevandet ikke kan overholde de krav, så skal kommunen fraråde eller forbyde badning – og vi har valgt at fraråde.

Analysen af badevandet blev taget den 23. juni, og den 26. juni skal en ny analyse tages, hvor det forventes, at resultatet ligger klar i starten af næste uge.

I løbet af badesæsonen fra 1. juni til 1. september udtager Solrød Kommune ti kontrolprøver af badevandet, der skal sikre, at sommerens badegæster ikke hopper i forurenet badevand.

Sommerens testanalyser

Kontrolprøverne analyserer for to såkaldte indikatorbakterier - E. coli og enterokokker. Normalt må der være målt op til 500 E. coli-bakterier per 100 millimeter i badevandet, men ved analysen den 23. juni i Solrød Strandpark viste den, at der var 640 E. coli-bakterier per 100 millimeter i vandet.

Badevandskvaliteten kan variere af flere årsager, det kan skyldes temperaturskifte, vind og strømforhold i vandet.

Simon Jørgensen siger til TV 2 Lorry, at Solrød Kommune har delt budskabet flittigt, så folk forhåbentlig ikke bader i vandet.

- Det er vigtigt for os, at vi får lavet en hurtig analyse, så vi forhåbentlig kan se, at vandkvaliteten overholder kravene. Men indtil da oplyser vi folk på vores Facebook-side, kommunens hjemmeside og nede på stranden, hvor vi har sat skilte op med advarsler, siger han.

I Solrød Kommune er der fire badvandsstationer langs kyststrækningen. Det er Trylleskoven, Østre Strandvej, Staunings Ø og Solrød Strandpark – det er kun sidstnævnte strand, hvor det er frarådet at bade.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Natur

Naturcenter amager

De mest naturrige steder i landet: Otte kommuner fra Lorryland med på top 10

Amager Fælled Lærkesletten blokade byggeri

Aktivister blokerer byggeri på Amager Fælled: ”Vi er naturens stemmer”

Hugorm

Varme vinteruger sætter gang i naturens forår

25_seconds

playHurtig eksekvering: Nu begynder byggeplads på Amager Fælled at tage form

Solrød

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere