Lokker med højere løn: Kommune vil have flere ind på sosu-uddannelse

I Roskilde Kommune vil man tiltrække flere sosu-assistenter ved at tilbyde en højere løn end normalt.

Der er massiv mangel på de såkaldte varme hænder i Roskilde Kommune.

Her savner de ældre beboere på plejehjemmene, flere der ønsker at arbejde som social- og sundhedsassistenter.

Derfor har kommunen besluttet at gøre brug af en særpulje fra regeringen, der skal bruges til at få flere til at uddanne sig indenfor faget.

- Helt grundlæggende har vi en ambition om, at vi skal have en rigtig god ældrepleje. Og en god ældrepleje kræver mange gode, kvalificerede hænder, og det er det, der er det store problem i øjeblikket. Med det her skal vi sikre os, at vi får nok medarbejdere og nok kvalificerede medarbejder, siger Morten Gjerskov (S), formand for Sundheds- og Omsorgsudvalget i Roskilde Kommune, til TV 2 Lorry.

For at få flere til at tilmelde sig social- og sundhedsuddannelsen tilbyder Roskilde Kommune, at eleverne får elevløn, i stedet for at få den noget lavere SU, som der normalt tilbydes under uddannelsen.

Det vil gøre en forskel, mener Morten Gjerskov.

- Vi forventer i den grad, at de ansøgere, der er på vej ud i job, vil sige, at Roskilde er en by, der er værd at kigge efter, når man skal have et godt job, også hvis man er lidt mere sat og har hus og familie. Så kan man også godt kan klare den periode, hvor man førhen skulle på SU, men nu her kan få en højere ydelse, afslutter han.