Kommune garanterer: Alle coronaledige kan få sosu-job

Egedal Kommune går nu offensivt til værks for at løse problemet med stigende arbejdsløshed i forbindelse med coronakrisen.

Coronakrisen har været hård ved mange, der har mistet deres job.

Men nu lover Egedal Kommune, at hvis deres ledige borgere tager en uddannelse som social- og sundhedshjælper eller som social- og sundhedsassistent, så får de med garanti et job i kommunen.

Receptionister, stewardesser, kokke og tjenere er nogle af de faggrupper som coronakrisen har været allerhårdest ved. Generelt er der de seneste seks måneder kommet endnu flere i køen på landets jobcentre.

Derfor tilbydes ledige borgere nu at få en smagsprøve på, hvad det vil sige at arbejde som sosu og få en introduktion til uddannelserne.

Til gengæld giver kommunen altså en jobgaranti til dé ledige, der vælger at tage uddannelsen, oplyser Egedal Kommune i en pressemeddelelse.

- Ligesom i andre kommuner, har en del borgere i Egedal mistet deres job under coronakrisen, dem vil vi rigtig gerne hjælpe tilbage på arbejdsmarkedet hurtigst muligt. Vi ved, at de kommende år byder på udfordringer med at rekruttere personale på social- og sundhedsområdet. Social- og sundhedsansatte har aldrig været så eftertragtede, som de er nu. Så den her løsning er både win-win for de ledige og win-win for kommunen. Derfor vil vi garantere, at dé ledige der tager uddannelsen, efterfølgende får et job her i Egedal, siger Christine Brochdorf, kommunaldirektør i Egedal Kommune.

Borgmester: Et nyt kapitel i deres liv

Mandag var der introduktionsmøde for interesserede ledige, der kunne tænke sig at tage imod tilbuddet om at få en soso-uddannelse, selvom de hidtil har arbejdet i en helt anden branche.

På mødet blev de modtaget af Egedals borgmester, Karsten Søndergaard (V).

- Måske bliver det for nogle et velkommen til et helt nyt kapitel i deres liv. For andre, er det måske velkommen til en smagsprøve på noget de ikke kender noget til. Uanset hvad, så garanterer jeg, at de ledige der tager en uddannelse, dé får et job i Egedal Kommune, siger Karsten Søndergaard.

Vælger man en uddannelse som sosu-assistent, åbner der sig samtidig flere døre. Sosu-assistenter har nemlig gode muligheder for at videreuddanne sig til enten sygeplejerske, pædagog, socialrådgiver eller farmakonom.

Med enkelte suppleringsfag får man desuden endnu flere muligheder og kan for eksempel uddanne sig til ergoterapeut, fysioterapeut, tandplejer eller jordemoder.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

MUDI collage

Lokal flyttemand med gratis hjælp til brandramte familier: ”Det er det mindste, jeg kan gøre”

20191202-185848-6-1920x1280we

playNu kommer den nye ghettoliste: Her frygter man at blive Københavns tredje hårde ghetto

anna

galleryNy vej flytter lastbiler fra baghaven - men nu er skolebørn i fare, mener beboere

Still Lynetteholmen Grafik 2 HEMO 2 billeder

playNy plan for Lynetteholm lammer lystbådehavn - og naboer skal forberede sig på støj

Egedal

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere