Trods buldrende elpriser: Nu er der gode nyheder til fjernvarmekunder

Mange kan forvente stigende energipriser hen over vinteren. Men nu melder HOFOR ud, at de forventer at kunne holde prisen på fjernvarme i ave det kommende år.

Mange har lige nu udsigt til stigende energipriser hen over de kolde måneder.

Men det er ikke alle, der slukøret kan forvente en højere varmeregning. For er man fjernvarmekunde hos Hovedstadsområdets Forsyningsselskab, HOFOR, er der godt nyt.  

- Vi forventer, at fjernvarmekunder i vores område går fri, siger HOFORs planlægningschef Charlotte Søndergren, i en pressemeddelelse.

Årsagen til de buldrende energipriser er blandt andet, at der er gang i økonomien efter corona, gasforbruget denne sommer har været usædvanligt højt, og Rusland har tilsyneladende skruet ned for leverancerne af gas til Vesteuropa.

De høje naturgaspriser medfører høje elpriser, der også er ramt af et lavere niveau i vandmagasinerne i Norge.

Skyldes bestemt strategi

Ifølge HOFOR skyldes deres forventning om at kunne holde priserne nede på fjernvarme, at selskabet har valgt en flerstrenget forsyningsstrategi med flere forskellige brændselstyper til at producere varmen med.

Heriblandt bæredygtig biomasse der ikke har set samme prisstigninger som el og gas.

- Den københavnske fjernvarmestrategi med at satse på flere forskellige vedvarende energikilder betyder, at det bliver lettere at holde fjernvarmepriserne i ro, siger Charlotte Søndergren.

Hun understreger, at det er en taktik selskabet fremover vil skærpe.

-  Det er en strategi, som vi i HOFOR arbejder på at styrke de kommende år, blandt andet ved at satse på store varmepumper, varmelagre og lavere temperaturer i nettet, siger hun. 

Fokus på reduceret forbrug

I det hele taget har HOFOR en ambition om at få nedsat brugen af den pebrede naturgas.

- Vi arbejder desuden med intelligent varmeteknologi, der kan reducere kundernes forbrug om vinteren ved at udnytte den varme, der er "lagret" i boligbyggeriet, siger Charlotte Søndergren. og fortsætter:

- Vi undersøger også, om vi kan skrue ned for varmen i nogle timer. På den måde kan vi flytte varmeforbruget og reducere brugen af den dyre naturgas, der bruges i de koldeste perioder.

HOFOR melder eftersigende priserne for 2022 ud i slutningen af november.

De buldrende elpriser koster Tivoli og Den Blå Planet millioner. Se eller gense indslaget.

Hovedstadsområdet er i øjebliket ved at kvæles i trafik