Region melder udsolgt for vaccinations-tider i denne uge

Fem nye vaccinationscentre i Region Hovedstaden åbner på onsdag den 13. januar.

Hvis du som borger i Region Hovedstaden i denne uge får brev i din e-boks om, at du nu kan blive vaccineret mod covid-19, skal du ikke regne med at få stikket før i næste uge.

Det oplyser Region Hovedstaden til TV 2 Lorry.

“Alle de tider til coronavaccination, vi har udbudt i denne uge, er nu booket. Vi åbner for nye tider i løbet af dagen i dag til vaccination i næste uge", lyder det fra Region Hovedstaden.

"Så snart leverancerne af vacciner er mere stabile, kan vi åbne kalenderen lidt mere, så der ikke kun kan bookes en uge ad gangen. Vi forventer en bedre leverancestabilitet, men lige nu er vi i starten, og vi skal finde et niveau for, hvor mange vi sammen med sundhedsmyndighederne kan invitere og samtidig være sikre på, at tiderne bliver booket", oplyser Region Hovedstaden.

quote Alle de tider til coronavaccination, vi har udbudt i denne uge, er nu booket.

Region Hovedstaden

Mens alle plejehjemsbeboere nu er blevet tilbudt vacciner, har samtlige sygehuse i regionen nu åbnet vaccinationsklinikker, hvor borgere over 65 år, der modtager pleje i eget hjem, kan blive vaccineret.

Kun tider på Falster og i Jylland

Onsdag fik TV 2 Lorry en række henvendelser fra borgere i denne målgruppe, der dog forgæves forsøgte bestille tider til vaccination.

Nogle kunne først bestille tid i marts måned, mens andre skulle fragte sig selv til Sønderjylland eller Falster for at få et stik.

Onsdag aften sagde formand for regionsrådet, Sophie Hæstorp Andersen (S) til TV 2 Lorry, at der ville blive rettet op på det konkrete problem.

- Hvis du er en af dem, der har opdaget, at du først kan få en tid i marts, så kom ind igen i de kommende dage, hvor der løbende vil blive lagt nye tider ud, sagde hun til TV 2 Lorry onsdag aften.

Region Hovedstaden beder borgerne om ikke at kontakte egen læge eller 114 for at blive corona-vaccineret. Regionen har tre løsninger på vej.

Da TV 2 Lorry kontakter borgerne torsdag morgen, har det da også i løbet af natten og de tidlige morgentimer været muligt at booke tider til onsdag og torsdag i næste uge.

Region Hovedstaden opfordrer kraftigt til, at borgere ikke selv ringer til egen læge eller sygehuse for at få en tid til vaccination, da det vil kunne blokere for andre vigtige opkald. Du skal i stedet vente på at få et brev i e-boks.

Nye centre åbner på onsdag

Der har været 3.500 tider til vaccination i denne uge, oplyser Region Hovedstaden i en pressemeddelelse.

Og hvis der pludselig er ledige tider, vil vaccinerne blive brugt på personale i målgruppen, siger Jonas Egebart, lægefaglig vicedirektør på Nordsjællands Hospital og leder af regionens vaccine task force.

quote Det vigtigste er, at der ikke går en dråbe vaccine til spilde.

Jonas Egebart, lægefaglig vicedirektør på Nordsjællands Hospital og leder af regionens vaccine task force

- Det vigtigste er, at der ikke går en dråbe vaccine til spilde, siger han.

I takt med at større forsyninger af vacciner kommer til Danmark i løbet af januar, vil en større gruppe af danskere løbende få tilbud om vaccination. Det kræver mere plads, og derfor åbner tre nye regionale vaccinationscentre den 13. januar, mens to mere åbner den 20. januar.

Artiklen fortsætter efter faktaboksen...

Her er de nye vaccinationscentre i TV 2 Lorrys sendeområde

Arbejder på højtryk

Vaccinationscentrene vil i første omgang have åbent fra 9 til 17, men har mulighed for at udvide til 7 til 22, når der kommer flere vaccinationer.

Og der bliver lige nu brugt mange kræfter på at være klar til på onsdag, hvor de første centre åbner, siger Kirstine Vestergård Nielsen, vicedirektør i Akutberedskabet.

- Vi arbejder på højtryk med rekruttering af ledere og medarbejdere til vaccinecentrene. Heldigvis er der også mange, der ønsker at bidrage til den vigtige opgave at vaccinere den danske befolkning, og vi har allerede fået nogle virkelig dygtige folk med på holdet. Samtidig arbejder vi med den praktiske opbygning og indretning af vaccinecentrene, så de står klar til at tage imod de første borgere i Region Hovedstaden den 13. januar, siger Kirstine Vestergård Nielsen i pressemeddelelsen. 

Torsdag kan TV 2 Lorry fortælle, at tre kommuner med høje smittetryk i Region Sjælland er de første til at kunne tilbyde vaccine til ældre over 65 år, der modtager pleje i eget hjem. 

Det kan du læse mere om her.