Se, hvor du står i vaccinekøen

Sundhedsstyrelsen har inddelt og prioriteret befolkningen i 12 grupper, når vaccinen rulles ud. Få overblikket over vaccinationskøen her.

Den 27. december blev de første danskere vaccineret mod coronavirussen, og det var ældre og frontpersonale på landets sygehuse, der fik de første stik.

Men hvordan ser vaccinekøen ellers ud?

Det har Sundhedsstyrelsen defineret i "Retningslinjer for håndtering af vaccination mod covid-19", der er en plan for vaccinationsudrulningen. Her er 12 målgrupper blandt danskerne rangeret.

Sundhedsstyrelsen skriver, at "det kan være nødvendigt at justere rækkefølge under hensyntagen til blandt andet vaccineleverancer, logistiske forhold med videre".

Som udgangspunkt omfattes gravide og børn under 16 år ikke af grupperne, fordi vaccinen endnu ikke er godkendt til de to målgrupper.

Herunder kan du se den fulde liste - nummer 1 er forrest i køen, nummer 12 er bagerst.

Så mange er vaccineret i Danmark

Hvis du sidder med ubesvarede vaccinespørgsmål, kan du måske få dem besvaret i nogle af de artikler, som TV 2 har skrevet de seneste dage.

For eksempel om, hvordan den nye vaccineteknologi fungerer, hvilke bivirkninger den har - og om det er flere bivirkninger end ved influenzavaccinen - eller hvordan det vil forløbe, når du får tilbuddet om vaccinen i e-boks.

Mangler du et overblik over, hvor mange der er vaccineret i Danmark og resten af verden, finder du det her.

Det kan også være, at du bare længes mod, at vi kan smide mundbindet og gemme håndspritten langt væk. Det giver 17 eksperter deres bud på, hvornår sker i artiklen her.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Livsstil

Rødt-flag-Amager-Strand_ny

playEr du vinterbader? Hold øje med røde flag og lamper ved strande

Dialektkort

Efterlysning: Hjælp TV 2 Lorry med at redde dialekterne

coronavirus covid grafik ny mutation

Se, hvor du står i vaccinekøen

Daniels Driveby - Wissam marengs

playBagedyst-dronning Wissam: Ishøj har det hele

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere