Nye tal fra hospitalerne: Nu går det hurtigere med udredning og kræftbehandling

Sammenlignet med sidste år er udredningsretten for kræftpatienter i Region Hovedstaden blevet forbedret med 12 procent.

Der er godt nyt til kræftpatienterne i hovedstadsområdet, for ifølge Region Hovedstaden er udredningsretten blev overholdt i 87 procent af alle patientforløb i oktober måned.

Sammenlignet med samme tid sidste år er det blevet forbedret med 12 procent, og nu er man kun tre procent fra de politisk fastlagte delmål på 90 procent, som blev besluttet tilbage i april, oplyser Region Hovedstaden i en pressemeddelelse.

De positive tal fra hospitalerne glæder regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S).

- Når man fejler noget, er det er utilfredsstillende at vente på at få svar på, hvor alvorligt det i givet fald er. Det går i den rigtige retning. De nye tal viser, at vi med politisk opmærksomhed og en fokuseret indsats på hospitalerne bedre kan leve op til patienternes krav til hurtig udredning, siger hun.

Flere penge til kræftområdet

- Og det er et samlet Forretningsudvalg, der kvitterer for den flotte indsats og uddeler roser til personalet. Det kan man med rette være stolt af, lyder det regionsrådsformanden.

Og med den nye budgetaftale for 2020 i regionen, der faldt på plads i slutningen af oktober, bliver der afsat endnu flere midler af til at styrke kræftområdet.

Sophie Hæstorp Andersen forventer, at pengene kan være med til, at endnu flere tilbydes udredning hurtigt:

- Jeg ved, at der er blevet knoklet i døgndrift på hospitalerne, og vi skal fortsætte arbejdet. Derfor har vi også sat nye politiske mål for oktober 2020. Målrettet fokus fra hospitalernes gør det ikke alene, og derfor har vi afsat 50 millioner kroner næste år og 40 millioner kroner i årene efter til at styrke kapaciteten på de afdelinger, som vi ved har lange ventelister.

Stor fremgang på Riget

Det er især på Rigshospitalet, at man de seneste måneder har præsteret en stor fremgang i overholdelse af udredningsretten. Overholdelsen i oktober 2018 lå på 64 procent og er steget til 88 procent i oktober i år.

Hospitalsdirektør Per Christiansen er stolt over medarbejdernes indsats, men antyder også at fremgangen ikke må agere sovepude for fremtiden.

- Det er en holdindsats, en fælles kraftanstrengelse, som medarbejderne på Rigshospitalet har præsteret. Det er virkelig, virkelig flot, men vi kan ikke hvile på laurbærrene. Overholdelse af patientens rettigheder kræver vedvarende fokus i en hverdag, hvor presset på personalet, kapacitet og udstyr er enormt, lyder det fra hospitalsdirektøren.