Rørt far om millioner til kræftramt søn: "Vi har fældet mange tårer"

Det der i efterårsferien startede som en rørende indsamling blandt vennerne til en 13-årig kræftramt dreng har spredt sig til hele landet. Nu har det indsamlede beløb rundet fire millioner kroner.

OPDATERET
Artiklen er opdateret med citater fra Marcus' far, Søren Høj Madsen.

Fire millioner kroner. Det er, hvad det rundt regnet vil koste familien Madsen fra Måløv at få behandlet deres kræftsyge søn Marcus.

13-årige Marcus Madsen lider af en sjælden hjernetumor, som der ifølge hans forældre ikke findes nogen behandlingsmuligheder for i Danmark.  

Derfor må familien til USA for at få deres søn behandlet, og det koster mange penge.

I efterårsferien blev Marcus Madsen nærmest landskendt, da indsamlingen i overført betydning eksploderede. Og søndag rundede indsamlingen de fire millioner kroner.

- Det er nærmest surrealistk, at vi på 16 dage er kommet i mål med et meget ambitiøst beløb. Det havde vi ikke i vores vildeste fantasi regnet med kunne lade sig gøre, fortæller en glad Søren Høj Maden, der er far til Marcus, til TV 2 Lorry.

Det startede ellers i det små, ved at Marcus’ venner besluttede sig for at samle pant og donere pengene til hans behandling.

Men herfra tog det fart. Pludselig var det ikke kun vennerne, der samlede ind, men også en masse andre børn, der slet ikke kendte den 13-årige dreng. Facebook-opslag fra Marcus’ mor og en af Marcus’ venner spredte sig som steppebrand på de sociale medier og ud over pantindsamling, er der også kommet hjælp fra andre former for indsamlinger.

- At have set den bølge, der har bredt sig ud over landet med alle følgere og initiativrige folk, det er helt vildt, at de gør det for vores søns skyld. Det er meget rørende. Vi har fældet mange tårer, lyder det fra faren.

700.000 kroner siden lørdag

Lørdag kunne Søren Høj Madsen fortælle, at der var samlet 3,3 millioner kroner sammen, og et døgn senere er der altså kommet yderligere 700.000 kroner i kassen.

Nu skal Marcus afsted med sin far til USA for få den behandling, der muligvis kan redde drengens liv.

I første omgang er den 13-årige dreng blot blevet godkendt til en forundersøgelse i USA, som skal klarlægge, om han kan blive godkendt til en forsøgsbehandling. Forundersøgelsen løber over tre dage, hvor Marcus blandt andet skal MR-scannes.

Bliver han godkendt til forsøget, skal han indtage en sjælden kræftmedicin, som har en effekt på netop den kræfttype, som Marcus har.

Medicinen er livsforlængende, og udgifter til denne bliver ifølge Søren Høj Madsen dækket af Region Sjælland. Men det er ikke sikkert, at medicinen har en virkning på Marcus.

Har den ikke det, skal han i gang med immunterapi, og det er her, de fire millioner kroner blandt andet skal bruges.

- Det kan godt være, der går to år, før vi skal bruge pengene, men nu har vi dem. Det er et trumfkort, vi kan bruge overfor en hård modstander, lyder det fra Søren Høj Madsen.

Får familien ikke brug for pengene, eller bruger de blot noget af beløbet, går det resterende til Børnecancerfonden, siger Søren Høj Madsen.

Skal godkendes til flyvetur

Men inden Marcus kan rejse over Atlanten med sin far, skal Marcus først godkendes af lægerne på Rigshospitalet til at være fysisk i stand til at flyve.

- Vi fortsætter med den fysiske træning af Marcus, så han kan klare flyveturen. Det kan nemlig være en udfordring, da han har indopereret en trykaflastningsventil i hjernen, som kompenserer for trykket hjernen, forklarer faren.

Planen er, at far og søn rejser til USA på lørdag. De ved endnu ikke, hvor lang tid de skal tilbringe i landet, men de forventer at få svar på, om Marcus er optaget på forsøget, mens de er derovre.

Bliver han det, skal han indtage den sjældne kræftmedicin og til tjek hver tredje uge i USA over et halvt år.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

19990321-140100-1-1000x613we

Borgere frygter falske indsamlere efter landsindsamling - nu undersøges sagen

def_thumb,50_percent

playBorgere debatterede kunstig ø med politikere ved virtuelt borgermøde om Lynetteholm

MIB-demo i København den 10. april 2021.

Politi melder om fredelig demonstration mod coronapas

Eurojackpot

Lottovinder fik besked om gigantgevinst i bilen

Ballerup

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere