Ny opfindelse: Særlig gul pose i ambulancer skal løse trist problem

Livet bliver lettere for patienter, når ambulancer i Region Hovedstaden opruster med såkaldte akutposer. 

En farvestrålende pose skal løse et dystert problem i Region Hovedstaden. 

For når patienter i dag bliver hastet ind i en ambulance og videre til en hospitalsstue, forsvinder personlige ejendele som briller, ure og tasker i forvirringen. 

Det lagde Susanne Christensen flere gange lagt mærke til, da hun i 2015 var chefsekretær i Region Hovedstadens Akutberedskab.

Hver uge fik administrationen besøg af patienter og pårørende, som eftersøgte personlige ejendele, der var forsvundet i ambulancen, på akutafdelingen eller senere på hospitalet.

- Pludselig ved ingen, hvem det tilhører. Det er selvfølgelig ikke af ond vilje, men når det skal gå stærkt, sker sådan noget uheldigvis, siger Susanne Christensen i en pressemeddelelse fra Region Hovedstaden. 

Høreapparater, ure og damefrakker

Og sådan kom idéen til akutposen - en gul pose, der kan skrives navn på, som ambulancer i Region Hovedstaden nu skal udstyres med i et testforløb denne sommer. 

- Jeg har set alt lige fra det lille høreapparat og ure til den store damefrakke blive forlagt. Umiddelbart er idéen jo helt oplagt, men alligevel har vi ikke haft sådan en pose i akutberedskabet i Danmark, siger Susanne Christensen. 

Hun præsenterede første gang idéen i forbindelse med ”Du er genial”, der er en idékonkurrence for medarbejdere i Region Hovedstaden. Hun var ikke blandt vinderne, men dommerne opfordrede hende til at gå videre med idéen. 

"En kæmpe hjælp"

Freddy Lippert, direktør i Region Hovedstadens Akutberedskab, oplyser i pressemeddelelsen, at han “har store forventninger til, at det vil gøre livet lettere for mange.” 

Det er firmaet Hospitaschen, som forhandler og udvikler produkter til sundhedssektoren, der står bag posen.

- Idéen ligger i direkte forlængelse af vores primære og oprindelige forretningsområde, der fokuserer på håndteringen af patienters ejendele i forbindelse med indlæggelse på et sygehus. Vi er sikre på, at posen vil være en kæmpe hjælp, da alle parter fremadrettet ved, at patientens ejendele befinder sig i de gule poser og ikke i andre poser, siger Mikael Molander fra Hospitaschen i pressemeddelelsen. 

Efter endt testforløb skal posen finjusteres og sættes i produktion. Man regner med at sende den på markedet i efteråret 2020, og her står både andre lande i norden og Region Sjælland og Region Nordjylland klar til at inspicere den nye vare. 

- Jeg har en drøm om, at posen kan blive udbredt til hele verden, hvis der er andre lande, der mangler sådan en pose, siger opfinderen Susanne Christensen.

Akutposen

Posen til personlige ejendele skal opfylde en række krav:

  • nedbrydeligt plastik
  • vandtæt
  • slidstærk
  • uigennemsigtig
  • til at skrive på
  • med forsegling

Den bliver fremstillet i to størrelser. Den ene er på størrelse med en A4-side og beregnet til mindre personlige ejendele, den anden er på størrelse med en affaldssæk og kan dermed rumme eksempelvis en vinterjakke eller en taske.

 

Opfinderen Susanne Christensen har med hjælp fra Tech Trans Kontoret i Region Hovedstaden fået designbeskyttet posen.

 

Posen forventes at komme på markedet i efteråret 2020.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik