Falck forlænget med et år, mens ambulancedriften i Region H sendes i udbud

Falck A/S, der står for størstedelen af ambulancekørslen i Region Hovedstaden, har fået forlænget kontrakten med yderligere et år, mens region forbereder sig på at sende ambulancedriften i udbud.

I mange år har Falck stået for at levere størstedelen af personale og ambulancer til ambulancedriften i hovedstadsområdet, og aftalen er netop blevet forlænget med et år mere af regionsrådet.

Men derefter kan det muligvis være slut med det årelange samarbejde, for Region Hovedstaden skal i 2020 gøre klar til et nyt udbud af regionens ambulanceberedskab.

- Politisk er vi i Region Hovedstaden enige om, at en sund og god aftale for alle forudsætter, at vi har reel konkurrence på vores ambulanceberedskab. Det handler selvfølgelig om at det ikke skal være for dyrt, men det handler i højere grad om, at vi vil være sikre på, at syge og tilskadekomne borgere får den bedste kvalitet og hjælp, når uheldet er ude, siger regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S) i en pressemeddelelse.

For at sikre god tid til udbuddet, har regionsrådet altså besluttet at forlænge de nuværende kontrakter med foreløbigt ét år. Falck står for ambulancedriften fire ud af seks delområder i Region Hovedstaden, og derudover er det også Hovedstadens Beredskab, der står for ambulancekørsel i hovedstadsområdet.

Tilfredshed hos Falck

Det sker for at sikre god tid til at forberede processen, så der er god mulighed for at komme i dialog med interesserede leverandører, så regionen også fremadrettet har en ambulancedrift, som syge og tilskadekomne mennesker kan være trygge ved, lyder meldingen fra regionsrådet.

Hos Falck er man tilfredse med den nuværende løsning og ser frem til fortsat at varetage ambulancedriften i løbet af 2020.

- I Falck er vi meget glade for at forlænge aftalen med Region Hovedstaden. Vi sætter pris på det gode og tillidsfulde samarbejde, og vi ser frem til fortsat at køre ambulance for regionen og borgerne, siger Jørgen Mieritz, der er direktør for Falck Ambulance i Danmark.

- Det er vigtigt med konkurrence på ambulancemarkedet. En fri konkurrence og åbne udbud holder alle udbydere skarpe, så der er høj kvalitet og service til patienterne, og det sikrer, at regionen får den rigtige pris og dermed mest sundhed for pengene, siger Jørgen Mieritz.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Godhavnsdreng

playJuraprofessor: Godhavnssagen kan åbne ladeport af lignende sager

Opholdsforbud

Risiko for angreb i bandekonflikt forlænger opholdsforbud

20190813-134904-l-1920x1277we.jpg

play17 Godhavns-børn får 300.000 kroner hver for misrøgt

nedim_yasar.jpg

Livstidsdømt mand frifundet for drab på radiovært

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere