Falck ruster ambulancer til terror og bandekrig

Ambulancerne opgraderes med udstyr, der kan hjælpe voldsomt blødende personer

Falcks ambulancer bliver nu opgraderet, så redderne har det rigtige udstyr, når de skal hjælpe ofre for hændelser, som medfører voldsom blødning.

Det nye udstyr skal ifølge Martin Betzer, kvalitets- og udviklingschef i Falck Ambulance Danmark, bruges ved alvorlige begivenheder som eksplosioner og skyderier i situationer, hvor der er mange mennesker til stede. Og dermed altså mange potentielle ofre.

Det skriver Falck-koncernen i en pressemeddelelse. 

Større blødninger som følge af alvorlige traumer er nemlig livstruende, og Falck fremhæver, at der i de senere år har været en stigning i hændelser med svært tilskadekomne, som samtidig kræver udstyr til blødningskontrol. Derfor skal samtlige 400 Falck-ambulancer udstyres med et såkaldt "blødnings-kit".

Det er specielle bandager, tourniqueter og speciel gaze til blødningsstandsning, der er tale om, og i disse dage er udstyret ved at blive installeret i Region Hovedstadens ambulancer.

- Vi ved af erfaring, at alvorligt sårede patienter kan forbløde, hvis de ikke behandles øjeblikkeligt. Vores ambulancepersonale er veluddannet og i stand til at kontrollere blødninger, men vi må erkende, at en blødning nogle gange kan være så alvorlig, eller der kan være mange tilskadekomne på samme tid, at yderligere udstyr er nødvendigt, siger Martin Betzer, kvalitets- og udviklingschef i Falck Ambulance Danmark.

For egen regning

Det er ikke et krav, at Falck skal have udstyret med for at leve op til de standarder, de arbejder under, så opgraderingen kommer af egen drift.

- Vi prøver altid at være på forkant med udviklingen for at give vores patienter den bedste behandling, og derfor har Falck på eget initiativ og for egen regning sat blødningskittet i alle vores ambulancer i Danmark. Vi har med vores erfaring vurderet, at det er en vigtig opgradering, siger Martin Betzer.

Blødningskittet kan hjælpe redderne med at bremse alvorlige blødninger.
Blødningskittet kan hjælpe redderne med at bremse alvorlige blødninger.
Foto: Falck

Her har Falck ambulance-stationer i Lorryland

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

politi og beredskab ved gård

4-årig pige mister livet i tragisk have-ulykke

Tre 16-årige kører galt i Værløse.

Tre 16-årige kørte galt i nat: Føreren havde sprit i blodet og kørte i sin mors bil

Politibil 112

Politi sigter 40 personer for at overtræde forsamlingsforbud

politi undersøger skyderi i ishøj

Politi undersøger muligt skyderi ved haveforening

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere