Falck ruster ambulancer til terror og bandekrig

Ambulancerne opgraderes med udstyr, der kan hjælpe voldsomt blødende personer

(Arkivfoto) Foto: Jens Nørgaard Larsen

Falcks ambulancer bliver nu opgraderet, så redderne har det rigtige udstyr, når de skal hjælpe ofre for hændelser, som medfører voldsom blødning.

Det nye udstyr skal ifølge Martin Betzer, kvalitets- og udviklingschef i Falck Ambulance Danmark, bruges ved alvorlige begivenheder som eksplosioner og skyderier i situationer, hvor der er mange mennesker til stede. Og dermed altså mange potentielle ofre.

Det skriver Falck-koncernen i en pressemeddelelse. 

Læs også På Nørrebro forebygger unge fremtidens terrortrussel

Større blødninger som følge af alvorlige traumer er nemlig livstruende, og Falck fremhæver, at der i de senere år har været en stigning i hændelser med svært tilskadekomne, som samtidig kræver udstyr til blødningskontrol. Derfor skal samtlige 400 Falck-ambulancer udstyres med et såkaldt "blødnings-kit".

Det er specielle bandager, tourniqueter og speciel gaze til blødningsstandsning, der er tale om, og i disse dage er udstyret ved at blive installeret i Region Hovedstadens ambulancer.

- Vi ved af erfaring, at alvorligt sårede patienter kan forbløde, hvis de ikke behandles øjeblikkeligt. Vores ambulancepersonale er veluddannet og i stand til at kontrollere blødninger, men vi må erkende, at en blødning nogle gange kan være så alvorlig, eller der kan være mange tilskadekomne på samme tid, at yderligere udstyr er nødvendigt, siger Martin Betzer, kvalitets- og udviklingschef i Falck Ambulance Danmark.

For egen regning

Det er ikke et krav, at Falck skal have udstyret med for at leve op til de standarder, de arbejder under, så opgraderingen kommer af egen drift.

Læs også 20 personer anholdt i stor aktion for forberedelser af terrorangreb

- Vi prøver altid at være på forkant med udviklingen for at give vores patienter den bedste behandling, og derfor har Falck på eget initiativ og for egen regning sat blødningskittet i alle vores ambulancer i Danmark. Vi har med vores erfaring vurderet, at det er en vigtig opgradering, siger Martin Betzer.

Blødningskittet kan hjælpe redderne med at bremse alvorlige blødninger. Foto: Falck

Her har Falck ambulance-stationer i Lorryland

Region Hovedstaden:

Stenløse

Farum

Fredensborg

Frederikssund

Frederiksværk

Gentofte

Gilleleje

Gladsaxe

Helsinge

Helsingør

Hillerød

Jægerspris

Lyngby

Taastrup

 

Region Sjælland:

Greve

Køge

Roskilde

Store Heddinge

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik