Ny køreplan for S-tog: Ballerup bliver den store vinder

Det har længe været et ønske for Ballerup Kommune, at køreplanen for S-togene blev forbedret for de mange rejsende til området.

Fra den 14. december indfører DSB en ny køreplan for S-togene, og det kommer i høj grad til at gavne Ballerup.

Den nye køreplan kommer til at medføre forbedringer for de rejsende på Frederikssundsbanen med blandt andet flere hurtigtog på Måløv og Skovlunde stationer.

Ifølge DSB's informationschef Tony Bispeskov vil den ny køreplan forbedre kundeoplevelsen markant - især for de, der rejser over lidt længere strækninger.

- I dag kører S-togene fra København til Frederikssund med to og 18 minutters intervaller, så selvom eksempelvis Måløv har seks tog i timen, oplever kunderne det som om vi kører 20-minutters drift, fordi nogle af afgangene ligger så tæt op ad hinanden, siger Tony Bispeskov.

Flere hurtigtog og en bedre spredning betyder, at passagererne nu vil opleve, at der kører et S-tog hvert 10. minut frem for to i halen på hinanden efterfulgt af en lang pause.

quote Det er vigtigt for os, at kommunen er attraktiv at arbejde, bo og uddanne sig i og en stabil og hurtig offentlig transport har stor betydning for dette.

Jesper Würtzen (A), borgmester Ballerup Kommune

På Skovlunde Station vil der fra 14. december være ni tog i timen- seks hurtige på linje C og samt tre tog på H-linjen med stop ved alle stationer ind til Østerport. Det er en stor forbedring i forhold til de seks såkaldte stoptog, der lige nu betjener stationen hver time. 

Malmparken og Ballerup Station går fra tre hurtigtog og seks stoptog i timen til seks hurtigtog og tre stoptog i timen.

Ny S-togsplan understøtter udvikling af Kildedal

Det har længe været et ønske for Ballerup Kommune at køreplanen for S-togene blev forbedret for de mange rejsende til Ballerup-området. Sidste år var der mere end 4,3 millioner passagerer, der steg på S-toget på en af de fem stationer i Ballerup Kommune.

- Det er vigtigt for os, at kommunen er attraktiv at arbejde, bo og uddanne sig i og en stabil og hurtig offentlig transport har stor betydning for dette. Nu får vi flere hurtigtog, også til Skovlunde, og det er et godt bidrag til den udvikling, området er i gang med, siger borgmester Jesper Würtzen (A).

Han er samtidig glad for, at der er blevet lyttet til kommunens ønske om at bevare Kildedal Station.

- Sammen med Pension Danmark er vi ved at etablere et udviklingsselskab, hvor vi skal i gang med at udvikle Kildedal til gavn for både erhvervsliv og borgere. Også i den forbindelse er det væsentligt, at man nemt og hurtigt kan komme til og fra området med offentlig transport, siger Jesper Würtzen.

Rejseplanen er allerede opdateret med den nye køreplan, der gælder fra den 14. december.

Passagertal for 2019 - så mange steg på S-toget i Ballerup-området

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Trafik

Ny Ellebjerg. Olivas Borehoved 06. Foto Metroselskabet

Boremaskiner krydser byen - denne gang over jorden

elbusser københavn frederiksberg

14 buslinjer omlægges til el i 2022 – heriblandt to travle ruter i København

Sne veje

Flere trafikuheld i aftes - pas på isglatte veje her til morgen

øresund helsingør helsingborg

Skåne vil bygge fire tunneler mellem Helsingør og Helsingborg

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere