Tre unge dømt for 12 gaderøverier ved S-togstationer

De dømte affotograferede de forurettedes sygesikringsbeviser, hvilket har været en skærpende omstændighed.

Tre unge på henholdsvis 15, 16 og 17 år er blevet kendt skyldige i at have begået 12 gaderøverier ved forskellige s-togstationer.

Det skriver Københavns Politi i en pressemeddelelse.

De tre unge blev dømt for de 12 gaderøverier, men også for vidnetrusler, for besiddelse af kniv samt ulovlig tvang.

De fleste røverier blev begået ved eller omkring forskellige S-togsstationer. Det drejer sig om Lyngby Station, Hellerup Station, Birkerød Station, Hillerød Station, Nørreport, Flintholm Station og KB Hallen Station.

- Det er nogle rigtig grove røverier, de har begået. Anklagemyndigheden har blandt andet lagt vægt på, at det var skærpende omstændigheder, at gerningsmændene affotograferede de forurettedes sygesikringsbeviser. Det har retten været enig i, og jeg er derfor godt tilfreds med dommen, siger anklagerfuldmægtig Emil Lykke Gregersen fra Københavns Politis anklagemyndighed.

Varetægtsfængslet i surrogat

Den 15-årige og den 17-årige straffes begge med fængsel i tre år og seks måneder og skal som tillægsforanstaltning have deres sag behandlet i Ungdomskriminalitetsnævnet. Da de to gerningsmænd er under 18 år, anbringes de på en sikret ungdomsinstitution.

Den 16-årige er også kendt skyldig, men afventer strafudmåling.

Det var tilbage i juni, at de tre dømte udførte røverierne, hvor ofrene var andre unge mellem 14 og 18 år. De tre dømte blev anholdt den 1. juli og efterfølgende varetægtsfængslet i surrogat, hvilket betyder, at fængslingen er foregået på en sikret ungdomsinstitution på grund af drengenes unge alder.

Efter dommen, der faldt i går, har den 15-årige og den 17-årige henholdsvis udbedt sig betænkningstid og anket til frifindelse og formildelse.

Tre helt unge drenge har de seneste uger haft travlt med at begå alvorlig kriminalitet. Det mener Københavns Politi, som mistænker en 15-årig dreng og to 16-årige drenge for at have begået hele 12 gaderøverier i hovedstadsområdet siden midten af juni.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Magnus Buhl Hansen

playMagnus Buhl Hansen blev dræbt af vanvidsbilist på Langebro - retssagen er udskudt

20200216-111000-L-1920x1280we

Fire mænd dømt i spektakulær sag om kokain fra fragtskib

Skyderi i Brønshøj

Skud og knivstik i nat: To mænd bragt på hospitalet - fem kræves fængslet

Nivå Havn

Helikopter finder livløs mand i vandet ud for Nivå Havn

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere