Flaskepant udløser flot donation til hospitalsklovne

I Region Hovedstaden har kunder i Lidls 29 butikker doneret over 220.000 kroner i flaskepant til hospitalsklovnene.

Hver gang du afleverer dine tomme flasker og dåser hos supermarkedskæden Lidl, kan du vælge at donere værdien af din pant til Danske Hospitalsklovne.

En donation, der glæder både Lidl og Danske Hospitalsklovne, fordi det gør det muligt for dem at besøge flere indlagte børn på landets børneafdelinger.

I Region Hovedstaden har kunder i Lidls 29 butikker doneret over 220.000 kroner i flaskepant til hospitalsklovnene.

Fra flaskepant til flere fantastiske smil.\n
Fra flaskepant til flere fantastiske smil.\n
Foto: Sophia Juliane Lydolph - Ritzau & Scanpix

Direktør i Danske Hospitalsklovne, Kenneth Øhrberg, er begejstret for Lidls kunder og samarbejdet med Lidl generelt:

- Lidl har været en af Danske Hospitalsklovnes mest betydende samarbejdspartnere de seneste år og har en stor andel i det øgede aktivitetsniveau, vi som forening har haft. Foreningen har i dag over 50 hospitalsklovne tilknyttet og besøger alle landets børneafdelinger med faste ugentlige besøg, siger Kenneth Øhrberg.

I Region Hovedstaden er der seks hospitaler og institutioner med børneafdelinger, hvor hospitalsklovne har deres ugentlige gang.

Danske Hospitalsklovne støtter indlagte børn igennem deres sygdomsforløb. De spreder smil og glæde hos indlagte børn og familier, når der er allermest brug for det.

Derfor støtter Lidl initiativet

Lidls støtte til Danske Hospitalsklovne er ikke tilfældig, fortæller Lidls kommunikationschef Morten Vestberg.

- Vi har lagt en CSR-strategi for Lidl Danmark, hvor vi ønsker at støtte op om samfundsmæssige initiativer, som skaber værdi for samfundet og borgerne. Danske Hospitalsklovne er sådan et initiativ, og vi er rigtig glade for at støtte dem gennem vores samarbejdsaftale de sidste mange år, siger Morten Vestberg.

Udover pantautomaterne i Lidls butikker, kan man som kunde i Lidl også støtte hospitalsklovnenes arbejde ved at købe klovnenæser op til Spred Glæde Dag den 7. september eller Favorina-produkter op til jul, hvor der doneres 50 øre til klovnene for hvert solgt Favorina-produkt.

I 2017 donerede Lidls kunder på landsplan mere end 630.000 kroner til Danske Hospitalsklovne via deres pantdonationer.

Om foreningen Danske Hospitalsklovne