Oplev i weekenden: Vær kreativ med spraymaling og spindelvæv

I denne weekend kan I lave et farverigt og kunstnerisk aftryk af et spindelvæv.

Efteråret er på vej, og selvom vi stadig kan nyde de sidste stråler af sensommerens sol, nærmer oktober sig med hastige skridt. I har dog stadig rig mulighed for at nyde de sidste solstråler i weekenden, når vi guider jer ud på en kreativ og anderledes måde, hvor I kan forene kunst og natur.

Sammen med naturvejleder Mette Milner Ravn vil vi vise jer, hvordan I kan lave små kunstværker ud af de mange spindelvæv, som efteråret har bragt til naturen.

Husk at puse talkum eller babypulver på spindelvævet. Foto: Morten Raarup - TV 2 Lorry.
Husk at puse talkum eller babypulver på spindelvævet. Foto: Morten Raarup - TV 2 Lorry.

At kigge efter tomme spindelvæv er en god og sjov aktivitet at begive sig ud på. Dog foreslår vi, at I begiver jer ud på jagt efter spindelvæv tidligt på dagen, da duggen fra den kølige aftenluft stadig ligger på de mange spindelvæv, og derved gør dem synligere.

Samtidig er solen også lavtstående, hvilket også gør det nemmere at få øje på spindelvævet i græsset. Husk også gummistøvler, da det kan blive en våd affære at rende rundt i det morgenvåde græs.

Det er også vigtigt at sørge for, at spindelvævet er tomt, og at der ikke sidder en lille edderkop i spindelvævet. Edderkoppen kan både sidde i midten, men også ude i siden af spindelvævet. Så tjek altid godt efter, så I er sikre på, at det er tomt.

Aftryk af et spindelvæv - Sådan gør I

Et kunstnerisk spindelvæv

Når I har fundet det perfekte spindelvæv, kan I tage den medbragte spraymaling op af tasken. I bestemmer selvfølgelig helt selv, hvilken farve I vil bruge. Vi har medbragt en guld spraymaling for at komplimentere den sorte karton.

Forsigtigt skal kartonen føres hen på spindelvævet. Foto: Morten Raarup - TV 2 Lorry.
Forsigtigt skal kartonen føres hen på spindelvævet. Foto: Morten Raarup - TV 2 Lorry.

Når vi leder efter spindelvæv, kigger vi specifikt efter hjulspind, som er den karakteristiske og mest kendte form for spindelvæv. Hjulspind kan karakteriseres som et rundt væv, med en masser cirkler, der nærmest danner en lille skydeskive af spindelvæv.

Når I har fået spindelvævet på jeres stykke karton, kan I tage det med hjem, og måske endda hænge det op på køleskabet eller hjemme på værelset.

Det færdige kunstværk. Foto: Morten Raarup - TV2 Lorry.
Det færdige kunstværk. Foto: Morten Raarup - TV2 Lorry.

Så efteråret har stadig en masse skønne og sjove aktiviteter, som både giver frisk luft og sætter gang i kreativiteten. Vil I se, hvad vi ellers har af gode bud på efterårsaktiviteter, kan I læse mere om det her og her. Rigtig god fornøjelse!

I dette indslag kan du se, hvad du kan opleve af sjove ting og sager i den kommende weekend.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

25_seconds

playOplev naturen: Gør dig klog på naturen - Lav en naturquiz

20130811-132453-L-1920x1279we

København vil kickstarte kulturlivet med millionpulje

20170721-141559-3-1920x1281we.jpg

Populær musik-festival tror på strandfest og præsenterer nye navne

20200206-163610-7-1920x1280we

Frygter kaos, støj og affald: Borgere går sammen mod Dragør som verdensarv

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere