Oplev i weekenden: På jagt efter krible krable-dyr

I denne weekend kan I lære at bygge æblefælder og faldfælder, når vi skal finde krible krable-dyr i haven eller i skoven

Det kribler og krabler med små insekter over det hele i den danske natur. I denne weekend giver vi jer en guide til æblefælder og faldfælder. Sammen med naturvejleder på Tårnby Naturskole, Lærke Haupt, viser vi jer, hvordan I kan lave to slags fælder til de små insekter.

De fælder, som vi fokuserer på, er faldfælder og æblefælder. Hvis I ikke lige har æbler ved hånden, kan I sagtens også bruge en bagekartoffel eller lignende.

Når I har lavet en fælde, kan I ligge den ud i haven eller et sted i naturen natten over. Når I kommer tilbage til fælden, skulle den gerne være fyldt med alverdens biller, edderkopper, snegle og andre krible krable-dyr. 

Selvom det kan være svært, når man har kendskab til det danske efterårsvejr, skal I huske at sørge for, at det ikke regner der, hvor I har placeret fælden. 

Opskrifter på faldfælder og æblefælder

Lad ræset gå i gang

Når i har samlet de forskellige krible krable-dyr sammen i jers fælder, kan I lave en lille forhindringsbane, for at se, hvilket dyr er det hurtigste i insektriget. I kan lave en forhindringsbane, så I kan konkuerre om, hvem der har den hurtigste bille eller edderkop. 

Forhindringsbanen, som vi har lavet, er et stort stykke papir, med en masse ringe på. I kan sætte de små krible krable-dyr på den inderste ring. Det dyr, som hurtigst kommer ud til den yderste ring er den ukronede konge af krible krable-dyr.

Stor koncentration om den lille forhindringsbane. Billede: TV2 Lorry.
Stor koncentration om den lille forhindringsbane. Billede: TV2 Lorry.

Denne aktivitet er sjov for hele familien, hvor de yngste i familien kan lære lidt om de forskellige insekter, og have det sjovt med, at få hænderne ned i den danske muld.

Har I mod på flere aktiviteter i naturen, som beskæftiger sig med de små krible krable-dyr, kan I se flere guides og opskrifter her.

God fornøjelse!

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

"Det er både sundt og nærende for vores fælles forståelse af hinanden og vores kultur at få indblik i de andres sprog," siger sprogforsker Michael Ejstrup.

Forskningsprojekt søger dialekter: "Nordsjællandsk er en af de mest diverse ting indenfor sprog"

Tegning af Moen bynavne

Har du også undret dig? Her er forklaringen på sære bynavne i Lorryland

60_percent

playDigteren Peter Laugesen om klimaforandringerne: Det er trist at være magtesløs tilskuer

Bakken

playBakken får ny forlystelse - bliver den første af sin slags i Nordeuropa

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere