Hvor er det nu vi kender dem fra? Se de kandidater der er kendt for andet end politik

I hovedstadsområdet finder vi både sportsstjerner med adskillige medaljer i bagagen. En drabschef og en krammeterapeut. Og tv-værter eller deltagere, hvis ansigt vi kender indgående, fordi de i årevis er tonet frem på skærmene hjemme i vores stuer.

Har du også oplevet at gå forbi en valgplakat og tænke: "Har jeg ikke set dig før"? 

Det giver god mening, hvis du har, for der er rigeligt af kandidater i TV 2 Lorrys sendeområde, som de fleste af os faktisk har set i andre sammenhænge end kommunalpolitik.

Og vi kan afsløre, at det i følge TV 2 Lorrys optælling er de blå partier - specifikt Venstre og Konservative - der har flest kandidater, der er kendt for andet end kommunalpolitik.

Det samme er tilfældet for Gribskov, Gentofte og Frederiksberg Kommuner.

Klik rundt i mosaikkerne og læs, hvad kandidaterne er kendte for.

Kendiskandidater i Lorryland

20211023-181238-L-1920x1280we

parti-logo

Michael Brautsch


Når Michael Brautsch ikke hænger i træerne på Frederiksberg, så prædiker han kristendommens budskaber i Frederiksberg Kirke, hvor han er sognepræst.


Er du ikke den helt store kirkegænger? Ja, så er der alligevel en stor chance for, at du har set ham før.


Kommunalvalgskandidaten, der stiller op på Frederiksberg for De Konservative, har nemlig i en årrække rådgivet danskerne om ægteskabet - og hjulpet deltagerne med at få deres til at fungere - i DRs kærlighedseksperiment 'Gift ved første blik'.

20131114-212737-2-1920x1279we

parti-logo

Gustav Juul


"Der skal være styr på økonomien."


Det er det mantra, som denne kommunalvalgskandidat for tiden prædiker fra Furesøs lygtepæle, men hvis du har set Gustav Juuls ansigt før, så er det måske, fordi du har hørt ham sige noget lignende i TV 3-succesen 'Luksusfælden' Her har han nemlig været ekspert i sæson 5 og 8 samt på enkelte programmer efterfølgende.


Nu går han altså efter borgmesterposten for Venstre i Furesø Kommune.

20191113-145218-5-1920x1280we

Jeanette Strauss


"I har snydt og bedraget, og I har skabt løgne og historier om mig!"


Det var ren desperation, der fik Jeanette Strauss til at stille sig op under et møde i Frederiksberg Byråd og råbe de ord af rådets medlemmer.


I 2014 tvangsfjernede Frederiksberg Kommune Jeanette Strauss' datter, Frida - en tvangsfjernelse, som familien i 2019 fik rettens ord for var ulovlig. Datteren modtog 50.000 kroner i erstatning.


Dengang vidste Jeanette Strauss formentlig ikke, at hendes opråb ville udgære startskuddet til det, der skulle blive en historisk sag på Frederiksberg.


Efter dommen gennemgik Frederiksberg Kommune en lang række andre sager, og det, de fandt, fik kommunen til at give en officiel undskyldning til intet mindre end 363 andre familier med udsatte børn og handicappede børn, som havde været udsat for alvorlige og omfattende fejl i kommunens sagsbehandling.


Nu stiller 57-årige Jeanette Strauss op til kommunalvalget i København for Frihedslisten. Hun stiller op for at forbedre vilkårene for familier, der får tvangsfjernet deres børn.

20210706-140119-1-1920x1280we

parti-logo

Brian Holm


Professionel cykelrytter. Sportsdirektør for Quick-Step Floors. Danmarks bedst klædte mand. Den engelske sprinter-stjerne Mark Cavendishs bedste ven. Knækker af cancer. TV-kommentator.


Brian Holm har mange titler, men for tiden kender du ham måske især fra valgplakaterne på Frederiksberg, hvor han stiller op for De Konservative.


Ved kommunalvalget i 2013 blev han valgt ind med 786 personlige stemmer kun overgået af borgmesteren.

20211012-223656-3-1920x1280we

parti-logo

Marie Brixtofte


Storhed efterfulgt af stort forfald og en fængselsdom. Fortællingen om efternavnet Brixtofte hører ikke til de mest muntre af slagsen.


Men selvom afsløringen af den tidligere Farum-borgmester, nu afdøde, Peter Brixtoftes hang til dyre middage og vine på skatteborgernes regning satte en brat stopper for hans karriere i 2002, så skal det ikke standse hans datter, Marie Brixtofte, fra at gå i hans - politiske - fodspor.


Marie Brixtofte stiller nemlig op for Radikale Venstre i Gentofte.

20211023-181801-L-1920x1280we

parti-logo

Bent Isager-Nielsen


Hvis Bent Isager-Nielsen får held med sit kandidatur for De Konservative på Frederiksberg, så skal de andre valgte formentlig være forsigtige omkring ham på konstitueringsnatten eller 'de lange knives nat', hvis de skulle få lyst til løbe om hjørner med ham.


Bent Isager-Nielsen har nemlig en fortid som drabschef og chef for Rigspolitiets Rejseafdeling, bedre kendt som Rejseholdet, og han har været med til at opklare talrige drabssager.


Den tidligere drabschef har skrevet flere bøger om sin politigerning, og så var han inspirationen til en af Danmarks mest sete TV-serier, 'Rejseholdet'. Han har dog også selv optrådt på skærmen som vært- eller medvært i programmerne 'Forbryder på pension', 'Når mænd slår kvinder ihjel' og 'Når forbrydelse ryster os.'

ChristineScherfig-Ræv-RGB-749x1024-1

parti-logo

Christine Scherfig


Christine Scherfig stiller op for Enhedslisten i Gribskov Kommune. Kandidaten er kunstner og især kendt for sine farverige malerier af dyr.


Og ringer efternavnet en særlig klokke? Så er det formentlig, fordi du tænker på afdøde forfatter og billedkunstner Hans Scherfig, kommunalvalgskandidatens far.

20211009-161003-L-1920x1280we

parti-logo

Morten Løkkegaard


Sammen med Steffen Kretz var Morten Løkkegaard med til at relancere Søndagsmagasinet på DR i 1997, hvor hans interviewmetoder fik navnet: "Den Løkkegaardske vridemaskine", og han har også været fast studievært på TV-Avisen.


Han har desuden været vært på en lang række politiske programmer, nytårskavalkader og underholdningsprogrammer.


Efter 15 år som et af DRs faste ansigter på skærmen, forlod han sit job i 2005, for at begive sig ud i en karriere som selvstændig med sit firma Løkkegaard Kommunikation.


Løkkegaard blev første gang valgt ved Europa-Parlamentsvalget i 2009 for Venstre, mens han blev genvalgt ved samme valg i 2019 efter et nederlag i 2016.


Ved dette års kommunalvalg skal tidligere TV-vært Morten Løkkegaard forsøge at vriste borgmesterkæden ud af hænderne på Konservative, der gennem de sidste syv kommunalvalg har siddet på magten i Gentofte. Han er nemlig valgt som Venstres spidskandidat i kommunen.

20161206-154954-3-1920x1277we

Jesper Skibby 


Han er den af alle danske cykelryttere, der har deltaget i Tour de France flest gange, og så er han tilmed den eneste dansker, der har vundet etaper i de tre største cykelløb Vuelta a Espana, Giro d’Italia og Tour de France.


Nu giver tidligere cykelrytter Jesper Skibby sig i kast med endnu en etape af det politiske kapløb - kommunalvalget - hvorfor hans ansigt for tiden pryder træerne i Gribskov, hvor han stiller op for NytGribskov.

20160331-183727-3-1920x1344we

Per Brændgaard Mikkelsen


Hvis navnet Per Brændgaard Mikkelsen ikke ringer en klokke, så gør titlen 'krammeterapeuten' måske.


Denne kommunalvalgskandidat har nemlig været i mediernes søgelys, fordi han har gjort det til sin forretning at sælge kram fra sin bopæl på Østerbro.


Krammeterapeuten er tidligere blevet idømt fængselsstraf for voldtægt af en kvinde under en omgang 'krammeterapi', men han blev senere frifundet i landsretten.


I sommer blev Per Brændgaard kendt skyldig i at have overfaldet både DSB-ansatte og politibetjente med skældsord ved en episode, hvor han blev bedt om tage mundbind på i toget, og han blev i august 2021 idømt ti dagsbøder af 8.500.


Og apropos corona. I oktober oprettede Per Brændgaard en Facebookgruppe med det formål at starte en coronasmittekæde for at udvikle "naturlig immunitet". I den forbindelse lod han sig frivilligt smitte af en kvinde, der var syg med corona, skriver han på sin hjemmeside. Om han rent faktisk var syg med corona, vides ikke med sikkerhed, da Per Brændgaard ikke tror på, at coronatests er troværdige.


Nu stiller han op for sit eget parti, Frihedslisten, i København - og han er angiveligt rask igen.

20140605-145246-3-1920x2880we

parti-logo

Mette Reissmann


Hun har været medlem af Københavns Borgerrepræsentation fra 2010 til 2011, og fra 2011 til 2019 var hun medlem af Folketinget, men hvis du har hang til reality-TV, så kender du formentlig Mette Reissmanns ansigt fra programmet Luksusfælden, som hun har været vært på fra 2007 til 2011.


Ved årets kommunalvalg stiller hun op for Socialdemokratiet - som hun er mangeårigt medlem af - i København.


Udklip

parti-logo

Jesper Lohse


Dette kandidatur affødte allerede fra starten debat, da en af kandidaten Jesper Lohses partifæller ikke mente, at hans værdier stemmer overens med Kristendemokraternes.


Det skyldes, at han er formand for Foreningen Far, der kæmper for fædres rettigheder, og som især har været i medierne søgelys i forbindelse med, at foreningen blandt andet har politianmeldt flere danske ministerier.


Men Jesper Lohse fortsætter sin valgkamp som Kristendemokaternes spidskandidat i Gentofte.

20200206-133918-L-1920x1280we

parti-logo


19961115-501482-3-1232x1840we

parti-logo

Michael Fenger


I maj overtog Michael Fenger borgmesterposten i Gentofte fra Hans Toft (K), der er en af de længst siddende borgmestre i hele landet.


Men hvis det ikke er fra hans stilling som magthaver i landets rigeste kommune, du kender ham, så er det måske fra hans fløjspil på herrelandsholdet i håndbold.


I 11 år spillede Michael Fenger nemlig side om side med nogen af de største danske håndboldlegender og udgjorde sin del af det, der dengang i folkemunde blev kaldt 'bolsjedrengene'. I 1984 var han med, da holdet endte på en fjerdeplads under Sommer-OL.


Ved årets kommunalvalg vil det vise sig, om Michael Fenger formår at fastholde den vælgeropbakning, der så længe har været til Hans Toft.

20181024-141508-4-1920x2873we

parti-logo

Peter Loft


Virker navnet Peter Loft bekendt, så kan det være, fordi du kæder det sammen med den sag, der i en periode bar navnet 'Peter Loft-sagen', men som nok mest er kendt som 'skattesagen' - tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidts (S) sag om manglende betaling af skat i Danmark.


Peter Loft var departementschef i Skatteministeriet under skattesagen, men han blev sendt hjem i marts 2012, fordi det kom frem, at han havde holdt mindst fem møder med Skat København om netop skattesagen. Man undersøgte herefter, om der var tale om decideret magtmisbrug fra hans side, men det er han senere blevet frikendt for.


Peter Loft blev departementschef i Skatteministeriet som 35-årig, og han sad på posten i 19 år, hvilket gør ham til en af de længst siddende i Danmarkshistorien.


Nu er den 65-årige tidligere departementschef klar til at kæmpe for stemmerne for Liberal Alliance i Gentofte.

20210927-223504-1-1920x1279we

Anders Gerner Frost


Anders Gerner Frost er vel nok et kendt ansigt i Gribskov Kommune, hvor han pryder sig med borgmesterkæden, efter at han blev valg til borgmester ved sidste kommunalvalg, og så er han også medstifter af det parti, der sidder på magten i Gribskov, NytGribskov.


Men han er faktisk kendt i hele landet for sin medvirken i DRs succes 'Hammerslag', hvor han i sit virke som ejendomsmægler i årevis har gættet boligpriser.

De Ukendte Danmarksmestre - boksning

Oliver Møllenberg


De fleste politikere kan formentlig godt se ligheden mellem en boksering og en byrådssal.


Det kan 20-årige Oliver Møllenberg også. Han er nemlig professionel bokser og blev i 2020 danmarksmester i weltervægtklassen, men nu træder han altså ind i en ny arena som kandidat for NytGribskov i Gribskov.

20160501-182145-3-1920x2876we

parti-logo

Vibeke Westh


Det var en skidt sag, der fik Vibeke Westh til at trække sig fra Dansk Sygeplejeråd i Hovedstaden.


Her havde hun ellers siddet som formand i intet mindre end 24 år, men i 2019 blev det afsløret, at hun havde brugt medlemmernes penge på privat taxakørsel, og hun forlod alle sine poster i rådet med øjeblikkelig virkning.


Til kommunalvalget stiller hun op til regionsrådsvalget i Hovedstaden for Socialdemokratiet.

image0-683x1024

Hannibal Hildorf


"Du skal sige det med blomster. Sig, det er mig, du holder af," sang Hannibal Hildorf i 00'erne i DRs talentprogram Talent 2008.


Ved årets kommunalvalg foretrækker kandidaten formentlig, at du i stedet "siger det" med en stemme på ham, hvis du bor i Frederiksberg Kommune, hvor han stiller op for sit eget parti, Havenisse-partiet.


Hannibal Hildorf har selv stiftet Havenisse-partiet, hvor han er den eneste kandidat.


Havenisser er et symbol på livsglæde, har kandidaten selv forklaret, og han ejer 42 af slagsen.

20001124-165554-L-1920x1213we (1)

parti-logo

Pernille Svarre


Denne kommunalvalgskandidat kan både fægte, svømme, ride, dyrke terrænløb og skydning - ja, alt, der indgår i Moderne Femkamp. En sportsgren, som har opnået talrige mesterskaber inden for.


Pernille Svarre har vundet 12 danske mesterskaber og en række nordiske mesterskaber. Hun har også vundet DM-titler i fægtning, cross og triathlon.


Udover sine sportslige præstationer vakte Pernille Svarre opsigt, da hun 2. juledag i 2000 skrev i Politiken, at hun var stolt af at være "den eneste kvindelige danske moderne femkæmper, der nogensinde har vundet VM med 'ren' samvittighed!".


Ordene udløste et ramaskrig af den anden verden, fordi det blev opfattet en direkte anklage mod en konkurrenten Eva Fjellerup om at have taget doping. Et par måneder senere undskyldte Pernille Svarre ved at læse et brev op på TV 2.


Hvis det ikke er for hendes store sportslige præstationer eller dén opsigtsvækkende sag, som vi lige har beskrevet, du husker Pernille Svarre, så er det måske fra hendes medvirken i Kosttilskuddet VitaePros reklamer.


Ved kommunalvalget stiller Pernille Svarre op for Venstre i Hillerød.

Er du nysgerrig på, hvem der kom ind ved kommunalvalget 2021?