Her popper 400 nye ladestandere op: "Fuldstændig afgørende"

Omkring 400 nye ladestandere til elbiler skal sættes op i København og på Frederiksberg.

Der er godt nyt til elbilejere i København og på Frederiksberg, som i fremtiden får nemmere ved at oplade deres biler med el.

De to kommuner får nemlig tilsammen omkring 400 nye ladestandere.

- Jeg er rigtig glad for, at det nu bliver endnu nemmere at lade sin elbil op i København. Det vil sætte endnu mere skub i den grønne omstilling af biltrafikken, og det er et vigtigt skridt mod et København med renere luft, lyder det fra Københavns overborgmester, Frank Jensen (S).

Der er i forvejen 280 ladestandere i København. 

De nye standere skal opsættes af virksomheden Clever, der er et datterselskab til energiselskabet SEAS-NVE.

SEAS-NVE har smidt 100 millioner kroner i projektet, der foruden København og Frederiksberg også indbefatter Aarhus, Odense og Aalborg.  

- Hvis vi skal lykkes med den grønne omstilling – og det skal vi, så er en bæredygtig transportsektor fuldstændig afgørende. Det kræver først og fremmest en velfungerende ladeinfrastruktur, som er en forudsætning for kommende elbilister. Men infrastruktur kommer ikke af sig selv. Det kræver modige og langsigtede investeringer, siger Jesper Hjulmand, administrerende direktør i SEASNVE.

Lynladere ved motorvejen og private ladestationer

De 100 millioner skal blandt andet går til flere lynopladere ved motorvejen og til opladningsbokse ved private hjem.

Ifølge SEAS-NVE har blot 15 procent af de københavnske borgere mulighed for at parkere på deres egen grund og dermed opstille hjemmeopladning. Derfor er det ifølge Jesper Hjulmand vigtigt med standerne ved private hjem.

- Vores partnere, bilmærkerne, lancerer den ene fantastiske elbil efter den anden, og det vil fortsætte. Så det skal være nemt at vælge elbilen til – også for alle danskere, der bor i de større byer uden adgang til opladning i egen indkørsel, fortæller Clevers direktør Casper KirketerpMøller.

Også Frank Jensen mener, at det er vigtigt med tilgængelighed, hvis elbilerne skal vinde større indpas i København.

- Hvis vi skal have københavnerne over i de grønne elbiler, er det afgørende, at det er muligt at oplade sin elbil i byen. Det skal være nemt for københavnerne at vælge den grønne løsning.

Om der kommer endnu flere standere i fremtiden, må tiden vise, men noget kunne tyde på det, for interessen for elbiler vokser og vokser. I 2019 blev der således solgt fire gange så mange elbiler som året før.