Lydløst og grønt: Patienter bliver hentet i elbiler

Region Hovedstaden har sendt ti spritnye og miljøvenlige elbiler på gaden som skal fragte patienter til og fra hospitalet.

Når patienter lige nu i Region Hovedstaden bliver kørt til og fra hospitalet, er det næsten lydløst og i en bil, som ikke skader miljøet. Nyeste tal fra Akutberedskabet viser nemlig at over 2000 gange om måneden kører rød/hvide Falckbiler afsted med patienter, fordi man har skiftet samtlige dieselbiler ud med CO2 venlig transport.

Region Hovedstaden har ti elbiler til rådighed, og det er ikke kun miljøet som bilerne gavner. Også de hyggelige samtaler mellem patienter og chauffør er blevet meget nemmere i de grønne biler.

- Før var der så meget støj i kabinen, at dem på bagsædet ikke kunne høre, hvad chaufføren sagde. Nu er det nemmere at tale sammen under køreturen, siger Helene Helligsøe, chauffør for Falck.

John Fløng på 84 år hjælpes ind i den nye lydløse og klimavenlige elmodel af Helene Helligsøe, som er chauffør for Falck.
John Fløng på 84 år hjælpes ind i den nye lydløse og klimavenlige elmodel af Helene Helligsøe, som er chauffør for Falck.
Foto: Region Hovedstadens Akutberedskab

Det nye tiltag med CO2 venlige biler svarer til fem procent af regionens ture med siddende patienttransport, og hos Region Hovedstaden er man klar til at tage flere grønne skridt for at fremme den klimavenlige omstilling i sundhedsvæsnet.

- Eksemplet med patienttransport med elbiler viser, hvordan forholdsvis små, men visionære tiltag, kan være med til at rykke store beslutninger frem i tiden. En efterspørgsel på ti elbiler til siddende patienttransport, har været med til at skubbe Falck i en mere miljørigtig retning, siger Sophie Hæstorp Andersen (S), Regionsformand i Region Hovedstaden.

De gamle patienttransportbiler fra Falck som med tiden skal skiftes ud til de nye elbiler.
De gamle patienttransportbiler fra Falck som med tiden skal skiftes ud til de nye elbiler.
Foto: Henning Bagger - Ritzau Scanpix

 

Fakta om de nye elbiler i Region Hovedstaden

Region Hovedstaden vil være grønne

Region Hovedstaden arbejder i øjeblikket meget på at stille klimavenlige krav i udbud, og ved seneste udbud har Regionsrådet besluttet, at mulighederne for mere miljørigtig transport, som elbiler skal fremmes. Det glæder også patienterne i de bæredygtige biler.

- Det betyder alt for mig, at det er en grøn og bæredygtig bil. Vi har forbrugt alt for meget CO2. jeg synes det er en rigtig god ide, at der er skiftet til elbiler, siger 84-årige John Fløng, som to gange ugentligt kører med de nye elbiler.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Miljø

lea wermelin

playMinister går ind i sag om affalds-koks i kommuner: - Kan gå ud over borgerne

60_percent

playNy affaldssortering forsinket i næsten alle Lorry-kommuner

Lynetteholm

playSkåne med hård kritik af Lynetteholm: Frygter store naturødelæggelser

Britta

galleryKvinde fra Gentofte i front for global dyre-velfærdsorganisation

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere