Se overblikket: Stor forskel på støtte til lokal idræt

Dansk Idrætsforbund har rangeret de danske kommuner i deres idrætsindsats. Her er de værste - og de bedste.

I alle kommuner trampes der rundt i hallerne, der danner rammer om sport for gamle og unge. Men for at idrætslivet skal blomstre, så skal der være ordentlige haller at løbe rundt i, nok frivillige trænere og penge til udstyr og ture.

quote Alle som på eller anden måde er aktiv i en klub eller forening ved det. Det er den samme gruppe af personer, som trækker læsset. 

Bo Vesth, Venstre, medlem af Kultur- og Erhvervsudvalget

Idrætslivet har derfor ikke lige muligheder i alle kommuner. Dansk Idrætsforbund har lavet en landsdækkende undersøgelse af kommunerne, hvor de hver især bliver målt på faciliteter, frivillighed, idrætspolitik og økonomi. 

I bunden af listen finder man Halsnæs, der ligger på en 91. plads ud af 93. Derudover viser Egedal, Lejre, Hillerød, Stevns og Hørsholm sig i bunden af skalaen. 

Det er absolut ikke noget, der luner hos politikerne i Egedal:

Her er de 10 værst placerede kommuner i vores område:

- Jeg er ærgerlig og træt over resultatet af denne undersøgelse. Vi skal gøre det bedre. Det er der ingen tvivl om. Vi bliver nødt til at få lavet et råderum, så vi kan forbedre faciliteterne. Vi har en masse gode tilbud en masse frivillige med gode initiativer, men vi mangler haller og brugbare faciliteter, siger Charlotte Haagendrup, Kons., formand for Egedals Kultur og Erhvervsudvalg, til Lokalavisen Egedal.

Undersøgelsen har man lavet ved at kigge i kommunernes økonomi og ud fra svar fra spørgeskemaundersøgelser til samtlige DGI- og DIF-foreninger.

De samme, der trækker læsset

Egedal scorer især lavt på faciliteter og frivillighed, hvor de ligger helt i bund. 

Her er de 10 bedst placerede kommuner i vores område: 

- Frivilligheden er også et kæmpe problem. Alle som på eller anden måde er aktiv i en klub eller forening ved det. Det er den samme gruppe af personer, som trækker læsset. Det er svært at tiltrække nye. Jeg tror på, at vi skal forsøge at lære vores børn og unge, hvor vigtig frivillighed er - måske endda få det på skoleskemaet, for uden frivillighed er der intet foreningsliv, siger Bo Vesth , Ven., medlem af Kultur- og Erhvervsudvalget til Lokalavisen Egedal. 

Charlotte Haagendrup pointerer, at man i fremtiden bør bygge en hal, når man byudvikler nye områder. Her nævner hun Stenløse Syd som eksempel. 

Gentofte i top

Gentofte Kommune indtager førstepladsen på Dansk Idrætsforbunds undersøgelse.

- Gentofte Kommune har ganske enkelt prioriteret idrætten. De har lavet en ny idræts - og bevægelsespolitik. De er nu med som "visionskommune" sammen med DIF og DGI. Og i det hele taget har kommunen gode faciliteter, gode tilskudsordninger, og en idrætspolitik, hvor man ikke bare mener noget, men hvor man faktisk også gør noget, siger næstformanden hos DIF, Thomas Bach til TV 2 Lorry.

Det er anden gang, at Danmarks Idrætsforbund laver sådan en undersøgelse op til et kommunalvalg. Sidste gang var ved valget for fire år siden.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

20200917-173607-L-1920x1277we

Ny undersøgelse afslører flere krænkelsessager med Frank Jensen

20191107-180758-5-1920x1280we

Partier kræver brev i fredningssag tilbagekaldt: "Retssikkerheden er på spil"

Lejlighed altaner

Det kan blive sværere at få en altan i København

luftfoto-hampelandskolen

Gale tal bag skolelukning: To borgere tvinger kommune tilbage til regnemaskinen

Halsnæs

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere