Millionstøtte skal få ghettobørn til sportsaktiviteter

Tirsdag var en god dag for idrætslivet i socialt udsatte boligområder. Et projekt, der støtter idrætsforeninger i områderne, får seks millioner kroner.

Satspuljeaftalen på beskæftigelses- og integrationsområdet er faldet på plads, og Danmarks Idrætsforbunds projekt get2sport, som hjælper foreningsidrætten i udsatte boligområder, vil i de kommende fire år modtage seks millioner kroner om året.

- Jeg er super glad. Vi kan hjælpe mange flere udsatte børn og unge med de her penge. Det gør, at vi kan udvide vores indsats. Vi kan komme i flere kommuner og i flere udsatte boligområder, og vi kan hjælpe flere foreninger, siger Poul Broberg, chef for public affairs i Danmarks Idrætsforbund.

Formålet med projekt get2sport er at styrke de idrætsforeninger, som ligger i udsatte boligområder. 

- Vi giver foreningerne nogle ressourcepersoner, der kan understøtte de frivillige, så de kan koncentrere sig om det, de er gode til. Så kan de løse de forskellige problemer, der ofte opstår i de her udsatte boligområder, fortæller Poul Broberg.

Her i hovedstadsområdet hjælper projektet blandt andet fodbold- og basket-, håndbold- og kampsportklubber i udsatte boligområder i Ishøj, Albertslund, Greve, Køge og København.

- Det store forkromede formål er, at vi giver nogle børn og unge et bedre liv. At de kan bruge idrætten til at komme i beskæftigelse og på ungdomsuddannelser. De kan bruge idrætten til at komme ud af de udsatte boligområder og få skabt sig et liv, der er ligeså almindeligt som alle andres, siger Poul Broberg.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

skibe københavn

Med Lynetteholm følger en farlig indsejling for store skibe og fritidssejlere

def_thumb,50_percent

playGodhavnsdreng vil donere sine erstatningspenge: - Det er penge til børnene

20210113-131730-5-1920x1280we

Kan tage flere dage: 100.000 borgere skal fortsat koge vandet

Godhavnsdreng

playJuraprofessor: Godhavnssagen kan åbne ladeport af lignende sager

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere