Mangel på fodboldbaner skaber ventelister på Nørrebro

I Nørrebros eneste fodboldklub kan de ikke følge med interessen og henviser derfor konstant omkring 200 børn og unge til ventelister.

Nørrebros eneste fodboldklub, Nørrebro United, har det, der svarer til to store fodboldbaner at træne på. Klubben har over 50 forskellige hold og omkring 1.300 medlemmer. Det er derfor en klub, der er presset på pladsen.

quote Lige nu har vi kun omkring halvanden fodboldbane til vores 1.300 medlemmer. Den primære grund til, at vi må afvise mange unge spillere er simpelthen banemangel

Flemming Jensen, bestyrelsesformand i Nørrebro United

I toppen af Nørrebro-klubben er bestyrelsesformanden, Flemming Jensen, glad for den store interesse for fodbolden. Det er dog ikke en ubetinget glæde, da klubben ikke kan imødekomme mange Nørrebro-borgeres ønske om at blive en del af fodboldklubben

- Vi har ikke så meget plads. Lige nu har vi kun omkring halvanden fodboldbane til vores 1.300 medlemmer. Den primære grund til, at vi må afvise mange unge spillere er simpelthen banemangel, og der står hele tiden omkring 200 på vores ventelister, siger Flemming Jensen.

Klubben kæmper lige nu for at få flere baner til rådighed, så de kan komme af med ventelisterne og lukke flere ind i fællesskabet.

Nørrebro United:

Forsker: Fodboldklubber tænker for firkantet

- Man skal blive bedre til at se muligheder i alle grønne områder – også selvom de ikke umiddelbart ligner steder, hvor man kan spille fodbold, siger Bjarne Ibsen, der er professor ved Institut for Idræt og Biomekanik på Syddansk Universitet.

quote Man skal blive bedre til at se muligheder i alle grønne områder – også selvom de ikke umiddelbart ligner steder, hvor man kan spille fodbold.

Bjarne Ibsen, professor ved Institut for Idræt og Biomekanik på Syddansk Universitet

Han forsker blandt andet i det danske foreningsliv og peger på, at børn og unge ikke går så meget op i de fysiske rammer, og at foreningerne sagtens kan være bedre til at udnytte dette:

- En af de tendenser, vi ser, er, at klubberne ofte stiller firkantede krav til, hvad en fodboldbane kan være. Det gør ikke så meget for de helt unge, om banen er skæv, eller sidelinjerne ikke er snorlige. Det er mere et spørgsmål om, at få skabt en god ramme omkring det at spille fodbold, siger han.

Vi har undersøgt næsten alle områder på Nørrebro

Nørrebro United kigger hele tiden efter alternativer til deres begrænsede baner og har faktisk tidligere kigget på bydelens grønne områder. Klubben kan dog ikke finde løsningen i de områder, da de ifølge Flemming Jensen ikke er egnet til fodboldtræning simpelthen fordi der er for mange mennesker, der bruger områderne.

quote Vi overvejer hele tiden alternativerne. Lige nu ser vi blandt andet på muligheden for at benytte nogle af de små baner, der ligger i baggårde rundt omkring på Nørrebro

Flemming Jensen, bestyrelsesformand i Nørrebro United

Derimod har klubben nu vendt blikket mod baggårdene på Nørrebro.

- Vi overvejer hele tiden alternativerne. Lige nu ser vi blandt andet på muligheden for at benytte nogle af de små baner, der ligger i baggårde rundt omkring på Nørrebro, siger bestyrelsesformand i Nørrebro United, Flemming Jensen.

Klubben føler sig udfordret, når det kommer til de alternative baner. De mener, at det vil kræve flere ressourcer, end klubben p.t. har, hvis de skal flytte træningen væk fra banerne i Nørrebroparken og Mimersparken.

- Det er alt for besværligt for os lige nu at bruge baggårdene. Det kræver utroligt meget organisering og samarbejde med forskellige boligforeninger. Den opgave kan vi bare ikke løfte på nuværende tidspunkt, siger Flemming Jensen.

Københavns Kommune kan blive Nørrebro-klubbens redningsmand. Politikerne på Rådhuset har et ønske om flere fodboldbaner på Nørrebro og vil i 2018 undersøge mulighederne for flere baner til Nørrebros boldspillere.

Artiklen er blevet til i et samarbejde med journalistuddannelsen på RUC.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sport

20_percent

playHæderkronet boldklub venter spændt på mulig genåbning: "Det betyder jo alt"

ipiccy_image

playTvillingebrødre på glatis: Hockeyfamilie lavede egen bane i baghaven

20180408-132422-L-1920x1277we

København vil være verdens mest aktive storby

Nicklas Bendtner

Bendtner er blandt strandede danskere i Dubai

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere