Stort prestigeprojekt skal realiseres: Men en detalje vækker undren

Hvordan gavner det helt konkret breddeidrætten i Køge Kommune, at der for eksempel kommer nye tribuner på byens stadion?

Køges store stadionprojekt - kaldet Køge Idrætspark - er ved at tage form, og en realiseringsplan for, hvordan projektet skal finansieres, er nu klar og skal tages op i kommunens økonomiudvalg i forbindelse med efterårets budgetforhandlinger. 

Ifølge sn.dk står Køge Kommune til at skulle have i omegnen af 20 millioner kroner op af lommen i forbindelse med projektet.

quote Det er bekymrende, at man forsøger at sige, der også er noget til breddeidrætten uden at redegøre for, hvad det er

Kenneth Santa, formand, RB Køge

Penge der blandt andet skal bruges til at udvide antallet af siddepladser på Køge Stadion med cirka 5000, så det lever op til Superligaens krav.

Derudover går nogle af pengene til omklædningsrum under de nye siddepladser og bedre p-forhold og trafikafvikling i området. Ting der ifølge Køge Kommune vil gavne både byens elite- og breddeidrætten.


Men det er ikke alle, der helt forstår, hvordan nye siddepladser og forbedring af parkerings- og trafikforholdene omkring Køge Stadion gavner breddeidrætten. 

I Facebookgruppen koegePol har Kenneth Santa, der er formand i en af Køges lokale fodboldklubber, RB Køge, delt sine tanker og frustrationer om projektet.

Efterlyser breddeidræt

For selvom han med sine egne ord er fodboldmand og kæmpe tilhænger af, at der nu bliver bygget ordentlige faciliteter for byens professionelle fodboldspillere, så er han bekymret for, hvilke konsekvenser sådan et projekt kan få for resten af kommunens aktivitetstilbud. 

- Det er bekymrende, at man forsøger at sige, der også er noget til breddeidrætten uden at redegøre for, hvad det er, siger han til TV 2 Lorry.

Niels Rolskov, eneste byrådsmedlem for Enhedslisten i Køge, ser heller ikke meget breddeidræt i projektet.

- Potentialet for breddeidræt her er absolut minimalt. Det jeg frygter, det er, at vi ender som i Slagelse, hvor man har et superdyrt stadion stående halvtomt, siger han og påpeger, han sagtens kan forstå, hvis dem der kæmper for udbredelse af breddeidræt i Køge føler sig spist af med for lidt.

Jeppe Lindberg, løsgænger i Køges byråd og formand for Køge Idrætspark Følgegruppen, der har udarbejdet realiseringsplanen, har dog ikke meget tilovers for hverken kritik eller bekymring:

- Det er, hvad det er. Vi har jo et atletikstadion (bagved Køge Stadion, red.), så det er praktiske ting, der er brug for.

Men hvordan kan 5.000 ekstra siddepladser på Køge Stadion gavne breddeidrætten i Køge?

- Fordi inde under tribunerne der kommer omklædningsrummene. Det bliver et sammensurium af breddeidrætslokaler under tribunerne. Men det er nu heller ikke det detailniveau, vi har snakket om i realiseringsplanen, siger Jeppe Lindberg til TV 2 Lorry.

Kenneth Santa understreger, at det meget vel kunne være, han ville være mindre bekymret for projektet, hvis der var åbenhed om, hvad Køge Kommune skal betale, og hvad de penge i så fald går til. 

quote Det er udbudsloven, der gør, at jeg ikke må signalere delelementer og lignende

Jeppe Lindberg, formand for Køge Idrætspark Følgegruppen

- De har sagt, at det er i gang, og de nævner nogle private donorer, men jeg mangler gennemskuelighed i forhold til at se den andel af omkostningerne, som Køge Kommune - og dermed jeg selv som borger - er med til at betale, siger han til TV 2 Lorry.

Men ifølge Jeppe Lindberg er det udbudsloven, der står i vejen for at tale åbent om projektets økonomi. 

- Det er udbudsloven, der gør, at jeg ikke må signalere delelementer og lignende. Hvis jeg gør det, ved dem der vil byde på optioner, hvad kommunen forventer, og så kommer de ikke til at byde over, siger han til TV 2 Lorry.

Han forklarer, at de økonomiske aspekter først vil være offentligt tilgængelige, efter de pågældende udbudsrunder er ovre. Det kan ifølge ham tage halve til hele år.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik