Stort halbyggeri forsinkes efter konkurs

Entreprenøren, der hidtil har stået bag opførelsen af Køge Idrætsparks hal 3, er gået konkurs, og dermed bliver det store halbyggeri både forsinket og dyrere end først antaget.

Entreprenøren Dansk Halbyggeri A/S, som har haft til opgave at opføre Køge Idrætsparks hal 3, blev tidligere på ugen begæret konkurs.

Byggeriet var ellers ved at nærme sig sin afslutning, da Køge Kommune fik overbragt den nedslående besked, at entreprenøren ikke har formået at få økonomien til at køre rundt.

Derfor bliver der nu tale om en forsinkelse af halbyggeriet – og med stor sandsynlighed bliver regningen også større end forventet.

Men i forhold til det økonomiske aspekt ser Erik Swiatek, der er formand for Teknik- og Ejendomsudvalget i Køge Kommune, det ikke som det store problem.

I en pressemeddelelse oplyser han, at de økonomiske konsekvenser for Køge Kommune vil være minimale.

- Vi har naturligvis handlet ansvarligt og sikret os, at der ikke er betalt for mere, end entreprenøren faktisk har bygget, mens vi desuden har en sikkerhedsstillelse, for eksempel i tilfælde af noget så uheldigt som en konkurs, siger Erik Swiatek.

Hal på 4000 kvadratmeter

Køgehallerne udgøres af to bestående haller, mens hal 3 er den sidste, der mangler at blive opført, før halkomplekset står færdigt. Når hal 3, som er et byggeri på omkring 4.000 kvadratmeter, står klar, skal den rumme idrætshal, omklædningsrum og spillercafé.

Visualisering af den kommende hal 3 i Køge Idrætspark
Visualisering af den kommende hal 3 i Køge Idrætspark
Foto: Køge Kommune

Det samlede hal 3-budget ligger på 46 millioner kroner, og kommunen oplyser, at der fortsat mangler omkring en fjerdedel af byggearbejdet.

Rent faktisk skulle hallen allerede have været stået klar i slutningen af 2019, men byggeriet blev blandt andet forsinket af det våde efterårsvejr, som var med til at sætte en midlertidig stopper for projektet.

Det er blandt andet gulvet, aptering, enkelte tekniske installationer samt få dele af facaden, som mangler at blive lavet – og det arbejde skal der hyres en ny leverandør til.

Præcis hvornår, byggeriet kan komme i gang igen, afhænger af de aftaler, som boet efter konkursen kan få på plads med kurator og leverandører, forklarer Erik Swiatek.

- Vi forventer en mindre forsinkelse, som vi håber at kunne holde nede på to til fire uger. Det er selvfølgelig rigtig ærgerligt for brugerne af hallen, men det er desværre, hvad der kan ske, når en virksomhed går konkurs. Vi er i fuld gang med at sikre, at opførelse af hal 3 kommer i gang igen så hurtigt og så godt som muligt, siger udvalgsformanden.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

Natteliv

playDansk Erhverv kritiserer udkast til plan for nattelivet i København

krydstogtskib

Overborgmester og kulturborgmester uenige om antallet af krydstogtskibe

turister i nyhavn

Her er planen der skal redde turismen i København

Din Tøjmand Køge(1)

playButiksejere jubler og melder klar til genåbning

Køge

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere